perjantai 28. heinäkuuta 2023

Kuka oli, ja on, maailman merkittävin mies?

Nimittäin sen miehen nimeen kansat panevat toivonsa...*, joten on hyvä tietää, kenestä puhutaan; kuka hän on, ja mistä hän on? 

"Sinä päivänä Iisain juurivesa kohoaa merkkiviirinä kansoille. Hänen luokseen pyrkivät kaikki kansat, hänen asuinsijaansa ympäröi kunnian hohde." Näin sanoi satoja vuosia ennen kyseisen merkkimiehen syntymää Jesaja -niminen profeetta. (Jesaja 11:10 KR-92)

Merkkimiehen omana aikana kansa ihmetteli, josko se on hän: "Kaikki olivat ihmeissään ja kyselivät: "Entäpä jos tämä on Daavidin Poika?" Matteus 12:23 KR-92. Kyseinen kansa tiesi odottaa häntä. He olivat hyvin selvillä myös siitä, mihin sukuun - mistä juuresta - hän tulisi: "Iisain juuresta" ja ollen kuningas Daavidin jälkeläisiä.

Kyseinen merkkimies syntyi näihin sukuihin:Maria ja Joosef kumpikin olivat kunigas Daavidin sukua. Matteus esittelee Joosefin Marian miehenä, ei Jeesuksen isänä. Marian sukuluettelo on Luukkaan muistiinmerkitsemä.


Nämä Jeesuksen lähtökohdat, sukujutut, tulivat mieleeni, kun oli aamun luettavissa tällainen kohta, Jeesuksen sanominen: "Vielä teille on opetettu nämä isille annetut käskyt..." Matteus 5:33 KR-92

"Isille", eli esi-isille. Myös Jeesuksen esi-isille. Kukaties Jeesukselle tuossakin kohtaa häivähti mieleen joku maallisista esi-isistään. Olihan hänellä niitä, niinkuin meillä kaikilla. Jokaisella ihmisellä on äiti ja isä. Kaikilla. Ja hän, Jeesus, oli jo  lapsena  kertomuksia esivanhemmistaan kuullut ja lukenut. Mutta Jeesuksen se isä, josta hänen alkunsa äitinsä kohdussa oli alkunsa saanut, oli  itse Jumala. Joosef oli Jumalan itsensä Jeesuksen maalliseksi kasvatusisäksi valitsema mies. 

Huomata täytyy myös se, että Jumalasta lopulta olemme kaikki alkumne saaneet, sillä: "meillä on vain yksi Jumala, Isä. Hänestä kaikki on lähtöisin, ja hänen luokseen olemme matkalla. Meillä on vain yksi Herra, Jeesus Kristus. Hänen välityksellään on kaikki luotu, niin myös meidät." 1. Korinttolaiskirje 8:6 KR-92

"hänessä me elämme, liikumme ja olemme..." Apt. 17:28 KR-92


Apostolien teot 17:24-28, Paavali puhuu Areiopagilla


*Nimi on: JEESUS. "Hänen nimeensä kansat panevat toivonsa." Matteus 12:21 KR-92

"- Katso: minun palvelijani, jonka olen valinnut, minun rakkaani, johon olen mieltynyt. Minä lasken henkeni hänen ylleen, ja hän julistaa kansoille oikeuden. Ei hän huuda eikä riitele, ei kuulla hänen ääntään kaduilla. Murtunutta ruokoa hän ei muserra, savuavaa lampunsydäntä hän ei sammuta. Hän on saattava oikeuden voittoon." Matteus 12:18-20 KR-92


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti