torstai 24. elokuuta 2017

Peili, sisiliskot ja vähän takapihaa

Olen näköjään viime aikoina useankin kerran suunnannut kamerani johonkin vanhaan tavaraan. Yhtenäkin aamuna hetken mielijohteesta tähän peiliin. Kiikutin sen takapihalle, koska siellä on samanvärisiä  kukkiakin.Takaovesta kuljin ja takaisin sisälle tullessani oli sisilisko tulla sisään! Onneksi  sain hosaistua jalalla sitä toisiin ajatuksiin, joten se kääntyi takaisin kynnykseltä. Niitähän on asustanut tuossa oven alla taas oikein perhe: poikkihäntäinen iso ja ainakin kaksi ihan pientä. Välillä lehtiä tuolla ulkona laattojen raossa pöyhivät, välillä suunnisti joku lehtisalaattien juurelle ja toisinaan ulkorapun vihreän ruohomaton alle oli helppo sujahtaa.Tänä kesänä on pyykin kuivattaminen ulkona jäänyt melko vähälle muihin kesiin verrattuna, jo säidenkin vuoksi, mutta myös tuon sisilisko-ongelman takia. Saisivat mieluusti muuttaa toiseen paikkaan. Takaovea ei juuri ilkeä avata.  Luulin, etteivät ne aamulla siinä ole (aamulla klo 7 aikoihin), mutta olipa vaan. Ei passaa luulotella, että ne vain aurinkoisella ja lämpimällä siinä on...

Mitä takapihaan muuten tulee, se on ihan kaamea ja piha noin ylipäänsä sellainen, ettei mitenkään esittelykelpoinen, mutta on takapihalla sentään jotain silmäniloa...... ja se on nuo takapihan kukat. Tytär laittoi niitä:)Ja tykkään noista takapihan sinisistä kalusteista myös. Vaikka keinussa olen tainnut vain kerran istua tänä kesänä... ja pikkutuolit tarvitsisivat jo isompaa kunnostusta.Krassit on niin aurinkoisia.


Niitä on käytetty 
 kakun koristeenakin:)


14 kommenttia:

 1. Hienoja nuo peilikuvat ja aivan upea krassi..niin aurinkoisen värinen😍 Nuo sisiliskot on kyllä ulkona paljon mukavempia kuin sisällä..😳Leppoisaa viikon jatkoa sinne🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krassit on tosiaan kuin yhdenlainen aurinko:) En kyllä tiedä, mitä olisinkaan tehnyt, jos se sisilisko olisi tullut sisälle! Ehkä ensitöikseni kiljaissut ja huutanut isäntääkin paikalle sitä ulos hätistelemään.

   Poista
 2. Ihanaltahan tuolla näyttää! Kaunista sinistä ja kukoistavia kukkia. Mulla/äidillä...en muista enää kummalla oli samanlainen peili, olisikohan ollut myös keltainenkin, niin muistelisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa kuvissa kyllä näyttää kivalta, mutta kuvien ulkopuolella ei:) Tuo peili saattaa olla isännän tädiltä tai sitten se oli apellani. Kovasti tuo on meillä käytössä ollut ja toivonkin ettei meistä kenkään tiputa sitä lattialle... ainkaan laattalattialle!

   Poista
 3. Mä muuten tykkään sisiliskoista, pidin tässä kerran kädessä sitä ja olisin halunnut ottaa kuvan, myös sammakot on mukavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en kyllä ihan hevillä ottaisi käteeni sitä, enkä sammakkoakaan:) Kuvia niistä on ihan hauska kyllä ottaa:)

   Poista
 4. Tuommoinen samanlainen "meikkipeili" löytyy minulta mökiltä. Ihan hyvin sillä on pärjännyt kun ei seinäpeiliä ole. -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin päivittäin käytössä tuo:) Nuo on varmaan ollut joskus hyvin yleisiä, kun monelta löytyy niitä. Lapsuudestani ei minulle ole jäänyt tuollaista peiliä mieleen. Ehkä 70-luvulta peräisin kumminkin?

   Poista
 5. Tuttu peili, lapsuuskodissa oli punainen versio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä onkin monelle tuttuja:) Itse en muista lapsuudestani tätä lainkaan. Olisi hauska nähdä tällainen punaisenakin. Lieköhän muita värejä ollut kuin keltainen ja punainen?

   Poista
 6. Kivat peilikuvat ja nätit nuo kiiltomalvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytär taannoin mietti noiden kukkien nimiä. Minulla käväisi mielessä malva, mutta en tainnut sitä edes ääneen sanoa, koska kehnosti mitään tunnistan, niin en ollut lainkaan varma. Olin siis kumminkin oikeilla jäljillä. Kiitos kun laitoit tuon nimen)

   Poista
 7. Upeita peilikuvia ja kauniilta näyttää pihallasi! Hauskaa viikonloppua! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa viikonloppua sinulle myös! Piipahdankin katsomassa mitä blogistasi löytyy. Itseasiassa voi sanoa, että tuolla meidän takapihalla taitaa tällä hetkellä olla ainut kaunis kohta tuo mikä kuvassa näkyy:)

   Poista