keskiviikko 25. marraskuuta 2020

Uutta väriä, toiveiden toteutumista

Minulla toteutui joitakin viikkoja sitten yllättäen yksi mielessä ollut toive: saada uusia pussilakanoita, tummempia kuin entiset. Uusien ostaminen ei oikein tullut  kyseeseen. Mutta sitten kävimme Joensuun Kontissa. Siellä tuli sillä kertaa mieleen vilkaista esillä olevia lakanoita ja pussilakanoita.  Löysinkin sopivan oloisia, ja hintakin oli sopiva, kun olivat hinnaltaan jotain 4 euron luokkaa/kpl. Ostin sitten kaksi sinistä aluslakanaa ja kaksi pussilakanasettiä, ja ostinhan vielä kaksi tai kolme tyynyliinaakin, joiden kpl-hinta oli varmaankin jotain puolitoista euroa.




Lakanat ja pussilakanat sänkyyn pedattuina tuossa yllä. Siinä näkyy samalla eräs vanhempikin toiveen toteutuminen, eli päiväpeite. Olin harmitellut sen 100 palan päiväpeittoni hajoamista. En olisi enää halunnut ruveta sitä korjaamaan. Se ompelutyöhän aikanaan oli juuri uusi päällinen vanhaan peittoon. Toivoin uutta päiväpeittoa. Meni jonkin aikaa, ja tytär kysyi eräissä sukulaisissa käydessään, että olisiko meillä käyttöä päiväpeitolle. Vastasin olevan, mutta ajattelin koko ajan nuorempien sänkyjä vastatessani. Kun vanhin tytär sitten aikanaan tuli kotiin päiväpeitto mukanaan, se olikin parisängyn peitto! Ei ollut sen tarkemmin ollut silloin puhetta, millainen peitto olisi kyseessä. Sekin saatu peitto näkyy tuossa kuvassa, tuo musta.


Ja sitten oli vielä minulla ollut toive tekstiiliväreistäkin. Niitäkin löytyi taannoin alekorista! Minä koen nämä tämmöiset saamiset Jumalan lahjoina ja ilahduttavina yllätyksinä. Hän kyllä tietää ajatuksemme. Toisinaan saamme enemmän kuin osaamme toivoa. Joitakin juttuja joudumme odottamaan. Ja joitakin meille ei anneta ollenkaan.

---
Laitan tähän vielä linkin toisen blogini tämänaamuiseen juttuuni, jolle nimeksi laitoin: Rohkeutta ystäväni! Linkki juttuun tässä : https://toisestatodellisuudesta.blogspot.com/2020/11/rohkeutta-ystavani.html
 
Noita linkkejä en ole saanut blogiuudistuksen jälkeen enää värillisenä tekstinä näkyviin. Jutttua tehdesssä ja luonnoksissa se kyllä näkyy sinisenä, mutta jutussa julkaistuna ei. Vasta kun aikoo klikata sitä, se muuttuu siniseksi. En ymmärrä tuotakaan muutosta. Eikö olisi järkevää, että linkit selvästi näkyisivät tekstin joukosta värillisenä. Vai enkö minä vain jotenkin osaa laittaa sitä...?




 



4 kommenttia:

  1. Hienoa, että sait kaipaamaasi, Herra antaa hyviä lahjoja :) Kyllä tässä blogissa näkyy nuo linkit sinisenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosiaan kiva löytö, ja hyväkuntoisia olivat:) Mulle on jäänyt mieleen kun sulla aina välillä on ollut joku kiva kuva, kun olet petivaatteita vaihtanut, niin otin vähän niinkuin mallia susta tässä jutussa:)
      Mulla itsellä ei muuten nuo linkit valmiissa jutussa edelleenkän näy sinisenä, paitsi sitten, kun laitan hiiren sen päälle.

      Poista
  2. Hienoa kun löysit sopivia lakanoita, näyttää hyväkuntoisilta. Pitääpä kokeilla linkin laittamista, onko miten muuttunut. Kyllä nuo tässä näkyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo oli tosiaan hyväkuntoisia:) Ilmeisesti Kontissa katsovatkin aika tarkkaan niin, niin oletan.
      Tuo linkkihomma on kumma. Mun omassa blogissa katsoen nuo linkit on harmaat, paitsi jos laitan hiiren sen päälle, niin sitten muuttuu siniseksi. Olen yrittänyt sitä aiemmin sitä väriä vastavastenkin ihan laittaa, mutta tulos on aina sama, että noin toimii mulla.

      Poista