sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Jotain josta pitää kiinni: meille lahjoitettu toivo!

Mieleeni tuli joku aamu sitten, ja tänä aamuna taas, ajatus meille lahjoitetusta toivosta. Virressä 908, joka usein Radio Deilläkin soi, lauletaan siitä toivosta"...armo meille lahjoitetaan..." 

Se toivo meille lahjoitettiin Jeesuksessa, joka tuli tänne ottaakseen päälleen kaikkien ihmisten kaikki synnit. Jokainen, joka tahtoo, saa tulla hänen luoksensa ja antaa taakkansa hänelle. Se Jeesuksen tulo toi meille toivon; taivastoivon.  Raamattu sanoo siitä näin:

"Se toivo on meille ikäänkuin sielun ankkuri, varma ja luja, joka ulottuu esiripun sisäpuolelle asti, jonne Jeesus edelläjuoksijana meidän puolestamme on mennyt..." Hebrealaiskirje 6:19-20

"pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen, on uskollinen;" Hebr. 10:23

"Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy." Hebr. 11:1


Ankkuri. Ja valo. Molemmat viittaavat samaan suuntaan: Jeesukseen. Ankkuria ei nähdä, silloin kun se on toiminnassa, mutta sen vaikutus tuntuu: se pitää. Pimeässä ihminen kaipaa kipeästi valoa. Jeesus sanoi: "...Minä olen maailman valo..." Johannes 8:12 (KR92)


Valoisaa odotuksen aikaa!

---
Linkki: virsikirja.fi: virsi 908, jossa virren sanat voi nähdä ja virren kuunnellakin.  Siellä virren sanat myös englanniksi. Virsi on Pekka Simojoen/Anna-Mari Kaskisen tekemä ja nimeltään: "On yksi nimi ylitse muiden".



7 kommenttia:

  1. Tämä virsi on tuttu ja siinä on hyvät sanat. Olen kuullut jossain Raamatun opetuksen yhteydess,katso Jeesukseen,katso valoon. Kun me uskomme Jeesukseen,niin Jeesus on valo elämässämme ja meillä on toivo.
    Siunattua Adventin aikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeesukseen tosiaan kannattaa katse suunnata ja yrittää katse hänessä pitääkin. Siunattua adventin aikaa sinulle myös:)

      Poista
  2. On ihanaa, että meille on lahjoitettu armo ja toivo! Kiitos Jumalalle! Hyvä ajatus tuo, että ankkuria ei voi nähdä silloin, kun se on toiminnassa, mutta vaikutus tuntuu. Ja wau, osaatko sinä puolaa?! Ainakin luulen, että tuo voisi ehkä olla puolaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi nuo armo ja toivo ovat lahjoja, eikä niitä kannata yrittää itsestään puristaa esiin. En minä osaa mitään kieliä, käytin kääntäjää. Sillä selvisi sekin mitä kieltä on. Kätevää kun on tuommoisia nykyään, vaikka on niissä kehittämistä vielä.

      Poista