sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

Kun alkoi aamulla soida laulu mielessä, halusin kuvittaa sitä jotenkin

Mielessäni soi tämä kohta:

"Katso puoleen Veriyljän, 
raskaan taakan kantajan.

Oven aukaisi hän taivaan,
poisti tieltä Hän syyttäjän."* 
Jeesus raivasi syyttäjän tieltämne, koska hän otti päälleen kaiken syntivelkamme. Ovi on auki jokaiselle, joka Jeesukseen turvautuu. 

Ja laulun kertosäkeessä sanottiin sen Golgatalla tapahtuneen, kun kaikki täytettiin... Ja kehotettiin kuulemaan sitä huutoa.

*Tietoja laulusta: Laulun nimi on "Suuri rakkauden meri",  mainittu säe oli 4. Hengellisen laulukirjan nro 184 nykyisessä kirjassa. Laulun tietoina mainittiin 70-luvun puolivälin kirjassa, josta minä sanat otin, kun ei uudempaa löytynyt: "Venäläisestä laulukoelmasta "Kinvaali", 1912. William Owen, 1814-1893". Vanhassa laulukirjassa laulun nro oli 297.  Kun sitten netistä löysin myös uudemmat sanat, huomasin että "Veriylkä" oli muutettu muotoon "Vapahtaja".

Tästä voi kuunnella tuon laulun:

https://www.hengellinenlaulukirja.com/?s=184Siinä raskaan taakan kantajan ympärillä oli varmasti väkeä ylenmäärin. Osa naureskeli ja pilkkasi, osa oli järkyttyneitä. 

Kuvan vasemmassa alalaidassa lienee ehkä hän, joka oli juuri tullut juuri pellolta, ja joka  pakotettiin lopulta kantamaan  Jeesuksen ristiä loppumatka, kun Jeesus oli jo aivan uuvuksissa kaikesta. Sen miehen nimi oli Simon Kyreneläinen.6 kommenttia:

 1. Se on ihana laulu,lohdulliset sanat. t. sunrise41.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Hyvä kuva!! Kirsti P.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti:) Toivon että se toisi esiin laulun sanojen lohdullista sanomaa.

   Poista
 3. Tunteita herättävä laulu ja piirustuksesi sopii hyvin siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua on ilahduttanut ja rohkaissut se laulu vielä tänäänkin pitkin päivää...

   Poista