lauantai 23. syyskuuta 2023

Ilmaisten linja-autokyytien perjantai eli "Auton vapaapäivä 2023"

Tämä tieto ja tilanne tuli minulle aivan yllättäen tyttärien toimesta. Näitä on ollut kuulemma ennenkin, mutta jos olen kuullut, niin ohi on mennyt tai tehokkaasti unohtunut. Näitä on ollut eri kaupungeissa, ja Joensuun seudulla ns. Waltti-liikennealueen kuntiin suuntautuva liikenne kuului siihen, kuten esim. Lieksa. 

https://jojo.joensuu.fi/-/waltti-bussilla-paasee-maksutta-perjantaina-22-9-2023:
Päätin sitten mennä tyttöjen mukana kun kerran kysyttiin, vaikka valmistautumisaikaa ei jäänyt juurikaaan. Tytöt kun tulivat koulusta kotiin, niin puolentoistatunnin päästä piti olla uudestaan linja-auton kyydissä. Mutta minä kun olin sitä alkuillan lähtöaikaa ja myöhäistä paluuta vähän miettinyt ja huomannut, että Joensuun keskustassa esim. Kauppakeskus Iso Myy ja Sokos menevät jo klo 19 kiinni, niin tuumin etteihän siitä tule mitään... kun saapuisimme Joensuuhun klo 18 aikaan ja mainitut paikat olisi vain tunnin auki! Mitäs sitten tekisimme Joensuun pimeässä illassa, kun paluukyyti lähtisi noin klo 21? No lähdin sitten tyttöjen seuraksi kuitenkin. Sainkin huomata perillä, ja reissuhan oli ihan kiva ja virkistävää vaihtelua:)  Ruokapaikkoja ja kahviloita oli auki. Ja ehdittiinhän niitä ennen käydä vaatekaupoissakin katselemassa mitä kivoja juttuja olisi tarjolla. Ja käveltiinkin hieman kaupungin valoissa, varsinkin kun Ilosaaren kautta mentiin linja-autoa odottelemaan, vaikka toriltakin olisi päässyt. Mutta kun meillä oli sopivasti aikaa:)

Tässä kuvakierrosta reissusta.Alkumatkaa ihan. Enpä vielä tiennyt, että ihan kiva reissu siitä tulee.

Alemmassa kuvassa tapahtui kuskin vaihto linja-autoissa. Joensuun suunnasta tulleen auton kuski tuli meitä kyytimään ja hän olikin meillä sitten iltamyöhällä myöskin palatessa. 
Uimaharjussa on pyramidi risteyksessä, ollut noin parikymmentä vuotta. Pomarkussakin on kunnantalon edessä.Joensuun uusi hieno kauppahalli!
Kolme kulkijaa...Kyllä oli kaunis valaistus! Napsin useita kuvia, koska voihan olla niin, etten toiste tuolleen kuljeskele Joensuun pimeässä illassa. Pitkät koivet - ei kun varjot☀️


Ilosaaren kaarisilta.


Oli ihanasti valaistut puut! Mutta pelottavaa oli hieman se, että molemmilla puolin kävelytietä oli synkeät vedet, ei mitään kaiteita...

Ja kohta kotiinpäin taas.  Kuulin sellaisenkin tiedon, että jotkut olivat kuulemma matkustaneet aamulla toiseen suuntaan, eli lähteneet tutustumaan Lieksaan👍

---

Kiitokset haluaisin välittää kaikille asianosaisille jotka tällaisen päivän on mahdollistaneet!☀️
6 kommenttia:

 1. Onpa upeita kuvia Joensuun valoista : ) Noin hieno kauppahallikin sinne pykätty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kivaa vaihtelua kaupungin valoja katsella:) Olin yllättynyt kauppahallin kauneudesta, kun sen taannoin ekan kerran näin:)

   Poista
 2. 2 kuukautta vietimme siellä päin lomaa, niinsanottu kauppahalli oli järkyttävä, ei se ollut ollenkaan niinkuin kauppahallin pitäisi olla, myös se oli ahdas, ja ruokapaikkoja liikaa,
  en ymmärrä miksi tuollainen rakennettiin, kun se ei muistuta yhtään kauppahallia.
  Mutta hienot kuvat, ja hyvä kun järkkäävät jotain ilmaista, eihän siellä oikein kunnon junaakaan enää kulje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mielestäni kauppahalli on kyllä hyvin kaunis. Entinen oli ruma. Tiedän kyllä että se on sisältä aivan erilainen kuin ennen kauppahallit olivat. Tätini piti Tampereen kauppahallissa vuosikymneniä lehtikioskia jota yksi serkkuni jatkoi tädin jälkeen. Nyt ei se enää ole toiminnassa. Kaikenlainen kaupankäynti on muuttunut erilaiseksi.

   Poista
 3. Oi kiitos Joensuun kuvista! Valotkin näyttää paljon paremmilta kun on lehdet puissa. Olisi pitänyt satuttaa siellä käynti tuohon ilmaiskuljetuspäivään, mutta eipä ikinä muista. Hieno idea että lähtisikin käymään Lieksassa silloin.
  Kauppahallissa pitää käydä kyllä kun Joensuussa käyn milloin. Täällä Tampereella on kauppahalli vielä ihan perinteinen, valitettavan harvoin tulee käytyä. Joskus lounaalla käyn siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisköhlnn meidän laittaa tuo jo muistiin ensi vuotta varten johonkin:) Minä en varmaankaan muista sitä sitten taas, jos ei mikään tai kukaan muistuta. Minä tykkäsin tuosta kauppahallista, vaikka se onkin erilainen kuin perinteinen. Pelkäsin vissiin aiemmin, että siitä tulee joku josta en tykkäisi. Mutta sisältäkin se oli minusta kivan tunnelmallinen.

   Poista