En ole mielestäni pitkään aikaan kokenut mitään onnistumisia ruoanlaitossa, mutta tänään sain vaihteeksi aikaan ihan hyvän pastakastikkeen☀️ Näistä aineksista, joita meiltä nyt kotoa löytyi, se onnistumisen kokemus tekeytyi:
- 300 g possu-nautajauhelihaa ruskistin
- (suolaa/valkopipp. laitoin, ei varmaan tarvi)
- 1 lihaliemikuutio
- 390 g tomaattimurskaa (basilika/oregano)
- loraus vettä 🍅murskapurkin huuhtelusta
Mutta ei se eilenillalla pykäämäni omenapiirakkakaan ollut hullumpi, jonka tein 70-luvun lopun kouluvihkoni ohjeella. Näkyi olleen niitä ihan ensimmäisiä leipomavihon ohjeita, kun oli siinä toisena. Omenia olimme saaneet isännän siskolta. Piirakan ohje oli tällainen:
(Olin jo aikaa sitten suurentanut ohjeen tuplakokoon uunipeltiä varten.)
- 300 g margariinia
- 3,5 dl sokeria
- 5,5 dl vehnäjauhoa
- 4 munaa
Pinnalle: omenia, kanelia, sokeria
(Piirakkavuokaan tehdessä oli muut määrät kukin vihossa 160 g ja munia 2.)
Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita taikina matalaan voideltuun vuokaan. Laita pinnalle omenoita, kanelia ja sokeria. Paista 200 asteen lämmössä 20-30 min.
Meilläpä ei ollutkaan kaapissa kanelia. Sitä harmitellessani löysin kaapista strösselit, joilla sain vähän lisää väriä piirakkaan, joka muutoin näytti turhan kalpealta.
Piirakkahomma ei eilenillalla innostanut minua yhtään. Mutta rupesin siihen, koska tälle päivälle tarvittiin joku tarjottava kahvin kaveriksi. Meillä kun tänään kävi metsäalan mies metsää katsomassa🌲 Hänellä oli mukanaan kiva apulainen, joka oli karvaturri koira🐕.
Omenapiirakka näyttää herkulliselta,pitäisi tehdä pastakastiketta,hyvin harvoin tulee
VastaaPoistatehtyä. Hyvää ja siunattua viikonloppua sinulle! (sunrise41.blogspot.com)
Omenapiirakan teossa oli hauskinta asetella omenaviipaleita nätisti piirakan päälle:) Tosi harvoin tulee leivottua mitään, mutta nyt oli se hetki.
PoistaOtinkin tuon sinun ohjeesi talteen, kun tuli sopivasti eteen :) t.Sesse
PoistaKiva, toivottavasti on hyvä:)
Poista