lauantai 17. helmikuuta 2024

Lunta, lunta ja lunta....🌨️ ja kadonneen postilaatikon metsästys


Aamulla näytti ensin tältä, kun ulos kurkistin ovesta:



No sitten tuli aura, onneksi. Mutta lunta tulee myös koko ajan lisää...🌨️




Lumitöitä on yritettävä tehdä edes sen verran, että autoa pystyisi kääntämään pihassa. 




Ongelma vain on jo nyt, että sitä kolattua lunta ei saa kunnolla oikein mihinkään enää. Lunta on jo joka puolella ennestäänkin. 





No sitten on vielä etsittävä lumen seasta kadonnut postilaatikko, joka on tuolla vaaran alla tien varressa. Ei siitä edellisten lumisateidenkaan jälkeen enää paljon ole näkynyt, mutta on siitä sentään vähän ollut näkyvissä; joten sinne on voinut lapioida polun edes. Mutta nyt pitää ensin etsiä kohta, josta laatikko löytyy. Kun kävin kävelemässä, ei ollut lapiota mukana; niinpä käsin vain kaivelemalla yritin sitä laatikon kantta näkyviin saada. Ei onnistunut. Sinne pitää palata jonain hetkenä lapion kanssa. Tämä siis etsinnässä. On tullut siitä lootasta joskus kesäiseen aikaan kuva tehtyä.




Mutta se on kiva, että enää ei ole niin kylmä👍



10 kommenttia:

  1. Totta, ei ole enää niin kylmä! Meillä on nyt 0, 6 astetta lämpimän puolella. Lunta riittää täälläkin päin. Taajamissa lunta kuljetetaan kuorma - autoilla jonnekin. Varmaan siinäkin on pulma minne sitä kuormataan! Terveisin Kirsti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, sitä lunta alkaa olla kaupunkien risteyksissäkin niin paljon, että joskus on vaikea nähdä niitä autoja jotka tulevat kinosten takaa. On siinä aika homma, kun sitä lunta joudutaan siirtelemään jonnekin lumenkaatopaikoille.

      Poista
  2. Mukavaa, kun lauhtuu. Ja nyt iltamissa ei enää pyrytä. Luovaa työtä näinä viikkoina on kolailijoille riittänyt...vaannrikkautta nämä vuodenajat....jokohan rohkenisi kevättä ryhtyä toivomaan... ; ) Arja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tosiaan, ettei ole enää sellaiset hirmupakkaset. Aamulla oli asteet nollassa ja kuvittelin menevän lämpimän puolelle, mutta nepä kääntyikin uudestaan pakastumaan. Nyt tätä kirjoittaessa on jo -6,5 pakkasta... Toivottavasti ei kovin tuosta nouse.

      Poista
  3. Täällä on ollut sama meno ja meininki! Lunta on satanut tolkuttomasti. Erityisesti tänään on onnea ollut oma lumilinko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tosiaan tuntuu, että riittäisi jo tuo lumi. Lumilinko on kyllä tosi hyvä, sillähän saa lumet vähän kauemmas kun pelkällä kolalla.

      Poista
  4. Kyllä lunta tuli tosiaan valtavasti tässä viikonloppuna. Oli siinä kovat lumityöt. Olipa teillä siellä paljon lunta, kun postilaatikkokin katosi hankeen! Tänään on onneksi kaunis aurinkoinen päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenna varmaan pitäisi mennä kaivelemaan sitä laatikkoa esiin. Toivottavasti se on pystyssä, ettei aura vain ole vahingossa tuupannut nurin sitä. No, se nähdään sitten. Mutta nyt on kyllä kiva, kun aurinko paistaa.

      Poista
  5. Viime viikonloppuna tuli paljon lunta, me asumme rivitalossa,meidän pihassa
    oli paljon lunta, oltiin lumen saartamia,lauantai iltana klo 18.00 jälkeen
    tulivat auraamaan pihaa. Lunta tuli niin paljon että postilaatikko jäi helposti
    lumen alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin melkein mielessäni nähdä miten rivitalopihassakin on lunta ns. kaikki paikat täynnä. Ja vaikka aurakin käy, niin silti jää tekemistä vielä omallekin kontolle. Meillä ei ole vielä sitä postilaatikkoa saatu esiin, pitää huomenna kaivella lisää. Toivottavasti se ei ole mennyt ihan nurin maahan.

      Poista