sunnuntai 25. helmikuuta 2024

Lumia tuli alas niin että jysähti!

Nyt on ollut lämpimän puolella ulkoasteet, n. + 2 olleet lukemat. Tänään huomasin, että oli jo "lippa" laskeutunut keittiön ikkunan eteen, ja sulamisvesi vain tippuili siitä alas. 






Tuo iso kasa talon edessä, on auran aiemmin siihen kasaamia lumia. Tänään kävi jo vetämässä loskaa pois tieltä. 




Mutta siihen ikkunalippaan... Meni edellisistä kuvista vajaa puoli tuntia, kun säikähdin sisällä kovaa jysähdystä! Tuli mielikuva jostain tykin jysähdyksestä. Siinä sitä lunta nyt tuli alas, niinkuin arvata saattoi.








10 kommenttia:

  1. Tuollasta se oli silloinkin kun asuin siellä ok-talossa yksin. Ihan kauhuissaan olin että milloin ne jäät tulee ikkunasta sisään.
    Nyt täällä saa varoa että tuleeko jätekatoksesta lumet niskaan ja siellä sisällä on lattialla 5 cm vettä, joten pitää säilöä roskat parvekkeelle siksi aikaa että vesi häipyy sieltä lattialta. Se on siis isojen aurausvallien lähellä tien varressa se jätekatos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pelkäsin.eimen, että tuleeko ikkunasta sisään. Talon toisellakin puolella hiomadin samanlaisen lipan, ja ei mennyt siinäkään kauaa, kun se jo tuli alas. Onneksi ei tullut ikkunoihin!
      Ei ole tosiaan kivaa, jos ei voi roskia viedä katokseen:( Meillä minä toivon, että täysi komposti sulaisi nyt, että saataisiin sinne biojätteet, ettei tarvitsi niitä muuten varastoida..

      Poista
  2. Nyt on ollut jo monta päivää suojaa. Varmaan täälläkin on vähän lunta tullut katolta, mutta ei ole ainakaan kotona ollessani kuulunut mitään jysäyksiä, kumma kyllä. En tiedä ovatko enimmät lumet sitten vielä katolla. Kyllä nyt on isot lumikasat joka paikassa ja teilläkin siellä! On siinä auringolla pitkäksi aikaa töitä, että saa ne sulatettua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli niin paksut ne lumet ja isokokoisina laattoina voimalla tulivat alas peltikatolta, ja osittain seinää vasten tulivat, niin siitä se ääni varmaan syntyi. Ja liekö sitten olleet osittain jäisiä, niin luulen. On siinä tosiaan sulateltavaa, mutta yllättävän nopsaa se aurinko hommaa hoitaa, kun alkuun pääsee.

      Poista
  3. Meilläkin peltikatto kolisee kaiket päivät, kun lunta ja tulee alas paloittain. Kaikki ei ole rysähtänyt kerralla. Varmaan stopparit ovien yllä estävät osaa tulemasta.
    T. Häivähdys Kotipoluilta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Meilläkin on vielä aika paljon tuolla katolla, kun joka paikasta ei tullut vielä lumet alas. Kamalan paksu kerros se onkin. Meillä on aika loiva katto, niin ei tule niin helposti kuin jyrkemmältä katolta.

      Poista
  4. Tutunnäköistä tunnelmaa. :)
    Meillä on aika iso katto ja matala talo, joten joinakin vuosina olen suojannut ikkunoiden alaosia peltilevyillä, joita sattuu olemaan. Jos tulee vielä paljon lisää lunta, sen joutuu tekemään tänäkin talvena. Kunpa maaliskuu toisi kevättä ja sopivan maltillisesti sulavia lumia!
    Kiitos kommentistasi tänään! Tuollainen tavarakeräys olisi todella hyvä juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Meilläkin yhä vielä jököttää iso kaistale tuolla katon lappeella. Se on sellaisessa kulmaan liittyvässä paikassa, niin sellaisessa niiden ote pitää, haluavat pysyä ylhäällä sitkeästi:) Sen katto-osuuden toinen puoli oli jo tiputtanut itsensä, tänään huomasin.

      Poista
  5. Nyt on paljon lunta ja meillä päin on ollut liukasta monta päivää
    kun sää on ollut plussan puolella. Hyvää alkavaa maaliskuuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin meni taas plussan puolelle, kun muutama päivä tässä välissä oli jo himpun verran pakkasen puolellakin. Saa nähdä tuleeko vielä loput lumet alas vai sulavatko paikalleen. Hyvää maaliskuuta sinulle myös:)

      Poista