tiistai 24. marraskuuta 2015

Vanhan laatikon sisältöä: kaulukset

Ennen oli leningeissä hienot kaulukset. Ja kun leninki jäi käytöstä, otettiin hieno kaulus talteen. Nuo kaksi ylintä on ommeltu käsin keskeltä yhteen.


Laatikossa oli myös pitsiä pahvin ympärille kerittynä.


Tuon ylläolevan kuvan isompi kaulus ei ole tästä laatikosta, vaan sen minä olen ostanut kirppikseltä tänä kesänä. Olisi kiva jos sille löytyi arvoisensa vaatekin.

Ja tässä  vielä tarkempia yksityiskohtia ylemmän kuvan pitsikauluksista.


8 kommenttia:

 1. Ihanat pitsit ja kaulukset. Meillä oli äidillä kanssa nuorena talteen otettuja pitsikauluksia. Mulla on ollut kaksi muotiaitasta ostettua irtokaulusta pitsiä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua kiehtoo ajatus jostain vaatteesta, jossa voisi käyttää tuollaisia kauluksia, mutta sellaista vaatetta ei ole helppo löytää. Ja tulisiko sitä sitten käytettyä, vaikka sellainen olisikin kaapissa... Eihän se ihan arkivaate taitaisi ainakaan olla ja harvoin sitä muuta kuin arkivaatetta tarvitseekaan. Ihan kokohameetkin (mekot) tahtoo jäädä näin kylmään vuodenaikaan käyttämättä, koska t-paita ja puolihame on helpompi vaihtaa farkkuihin ulos lähtiessä. Ja niitä ulos lähtemisiähän yleensä arkena riittää.

   Poista
 2. Mie kävin taas lueskelemassa kirjoituksiasi, ja ihailemassa valokuviasi. Sain paljon ajatuksia mukaani, varsinkin nuista Hilja Aaltosen teksteistä, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos niistä oli iloa:) Sain tänään luettua loppuun sen Hilja Aaltosen elämästä kertovan kirjan. Kyllä hän oli poikkeuksellinen ihminen, jota ihmisten oli helppo lähestyä ja huoliaan kertoa. Hän jatkoi ihmisten kuuntelemista vielä vanhainkodissa asuessaankin.

   Poista
 3. ♥oi ihanuus! Niin tutun näköisiä, mullakin on joitain, ja muista hyvin lapsuudesta tällaiset, pikkutytöille oli omansa, nämä ehkä enemmän aikuisten naisten. niin tai tuo brodyyrinen oli tyttöjen oma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi hauska tietää, millaisissa leningeissä nämä ovat olleet:) Niitä tädin kauluksiahan nämä ovat, paitsi tuo brodyyrinen. Joissakin nykyvaatteissakin on kauluksia nyt näkynyt, mutta ovat usein puseroita sitten. Ja jossain käsityölehtimainoksessa oli kiva itsetehty kaulus jostain kirjavasta kankaasta. Otin kuvan talteen itselleni vinkiksi, mutta eipä ole tullut tehtyä kuitenkaan.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Olisi tosiaan mukava tietää, millaisissa leningeissä tai puseroissa nämä ovat olleet:)

   Poista