perjantai 7. lokakuuta 2016

Metsäisiä kuvia

On tässä tullut kuljeskeltua tuolla ulkona usein kamera kädessä ja kuvia on kertynyt, vaikka harva onkin sellainen oikein hyvä otos. Tämmöinen runsaudenpula tekee minulla sen, etten ole osannut päättää millaista juttua pykään... No, isäntä ehdotti eilen, että ottaisin vähän useammasta satsista. Ehkä se onkin ihan hyvä idea, koska muuten ne saattaisivat jäädä vallan.


Minua viehättää kovasti se värien vaihtelu, jota metsästä löytää...Tuossa alla  olevat kuvat ovat tuosta ylemmän kuvan vaatimattoman näköisestä kannosta.
Kuvan oikeassa reunassa kulkee kallioiden polku.


Huomasitko noissa yllä olevissa kuvissa höyhenen?


Nämä kivet on vain aseteltu odottamaan jotain... Mutta ne viehättävät minua ihan sellaisena.


Nämä metsän kiviportaat ovat vielä  kesken. Nämä, kuten kaikki muutkin näissä kuvissa esiintyvät kivihommat ovat isännän projekteja:)Nyt työn jäljet vielä ovat näkyvissä, mutta tarkoitus on, että nämä maastouvat...
ja toivottavasti sammaloituvatkin. Ehkä joskus joku ihmettelee, kuinka täällä metsässä on portaat
 ja kuka ne teki:)Jotkut porraskivet ovat melkoisiä "jytyjä.Tässä on polkujen risteys. Siinä kohdin on kaartuva kivimuuri, jossa kivet on vain ladottu paikalleen.  Jossain vaiheessa sekin projekti jatkuu vielä hieman.


Tuossa alla, vasemmanpuoleisessa kuvassa, häämöttää polun päässä ylemmän kuvan kivirakennelma, polkujen risteys. Toinen kuva on otettu vastakkaiseen suuntaan siitä kohdasta, jossa ekan kuvan keskellä on kiviä.Ja tässä vielä takapihan kivimuuria. Nyt nuo kivimuurin yllä näkyvät hiekat on tasoitettukin jo. Tästä projektistahan oli jo aiemmin juttua tässä: Miesväen hommia.
Näihin kuviin...

Hyvää loppuviikkoa sinulle!

12 kommenttia:

 1. Hienoja syksyisiä kuvia. Minusta ihania olivat varsinkin katajanmarjat ja sitten nuo punaiset varvut jäkälää vasten. Hauska idea tehdä portaat metsään, on tosiaan kiva sitten kun ne joskus sammaloituvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo sinisävyinen katajanmarjakuva oli kiva poikkeus näihin muihin kuviin. Se on jännä ajatus, että isäntä tekee näkyvän työnsä mahdollisimman näkymättömäksi. Kaikki se hiekkamäärä, kivien kuljettaminen yms. pohjatyöt - ja joskus näkyvissä on vain kivet.

   Poista
 2. Kivat nuo kiviportaat! Tuosta poronjäkälästä tuli mieleen lumi,oli niin valkoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Meilläkin joku muuten tuumi sen jäkälän näyttävän lumelta:)

   Poista
 3. Upeat ruskanvärit. Olen aina ihastellut neulasten peittämiä polkuja, kiviportaita ja kivimuureja sekä kiviaitoja. Ne vaan ovat niin ihania. Hyvää viikonloppua teillekin. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat ihastuksen kohteet minullakin:) Sellaisissa on tunnelmaa. Toivotaan tähänkin viikonloppuun aurinkoa.

   Poista
 4. Onpa hienoja kuvia, kyllä sulla on niin luonto ympärillä ja saa ideoita sieltä, mitkä nuo rappuset on, onko ne olleet aina siinä, vai oletko itse laittanut ne siihen.? kaunista sammalta ja mustikan varpua.En löytänyt höyhentä.Katajakin on niin kaunis,erityisesti marjat niissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä on noita kiviportaita rakentanut, kun täällä näitä kiviä on. Hänellä on näitten polkujen ja portaiden tekemisessä ollut se ajatus, että olisi sellaisia mukavia kulkureittejä tuolla ja samalla niiden tekeminen on ollut huvia hänelle. En ihmettele, vaikka ei sitä höyhentä kuvasta löytyisikään, sillä se on niin pieni. Jos katsoo vaikka sitä oikeanpuoleista kuvaa, oikeata reunaa, niin siinä harmaan rungon reunassa se on.

   Poista
 5. Niin kaunista! /Leena-serkku

  VastaaPoista
 6. Eipä tarvitse erikseen puntteja nostella, kun on tuollaisia projekteja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eiköhän nuo tuollaiset päivän urheiluksi riitä:)

   Poista