sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Ja Joensuun asemalta nousi kuin savua... höyryjuna!

Sinä perjantaina, kun oli monien koulujen loppujuhlallisuuksia, olimme mekin liikkeellä sen asian tiimoilta. Siihen  ajoon tuli pieni poikkeama, kun havaitsin, että Joensuun rautatieasemalta näytti tulevan ikäänkuin jotain savuntapaista... Siellähän oli höyryjuna!

No, minä siitä kiireesti  kesken matkan kävin napsimassa muutaman kuvan.Ja sitten kun satuimme seuraavanakin perjantaina olemaan liikenteessä Joensuussa, ihmettelin, että taas siellä on joku vanha juna... Onko ne ruvennut jatkuvasti kulkemaan? Jälkeenpäin minulle selvisi nämä vanhojen junien kulkemiset täältä: Rautatieaiheinen tapahtumakalenteri

Kun näimme tuon kuvan junan Joensuussa, oli kyseessä Suomi 100 vuotta - juhlajuna! Tuosta kalenterista näkyy, että se perjantain ajo sanotaan peruuntuneen veturivian takia.  En nyt muista kellonaikaa, mutta illalla se asemalla oli ja veturista tullut höyry minut asemalle veti katsomaan.

No, seuraavana perjantaina ihmettelemäni juna oli saksalainen tilaushöyryjuna, josta myös näkee tietoa tuosta samasta linkistä. Seuraavana päivänä, eli lauantaina, olisi ollut mainio tilaisuus päästä höyryjunan kyytiin, jos vain olisimme aiemmin tienneet. Juna nimittäin kulki  Joensuun ja Lieksan väliä myös ja juuri vähää aiemmin, ennen kuin se oli Vuonislahteen saapumassa, olin näitä museojunajuttuja netistä tutkimassa...Onpa kuitenkin tämänkaltaista junaliikennettä luvassa lisääkin. Syksyllä pääsisi ihan Lieksassa keskustasta Pankakoskelle. 

http://www.steamrail.fi/

Yllä olevasta linkistä näin:)


16 kommenttia:

 1. Tuohan on hauska keksintö juhlistaa 100-vuotiasta Suomea myös tällä tavalla! Kiva kun pääsitte näkemään junan ja kiva että syksylläkin on vielä mahdollisuus päästä kyytiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monenlaista on näköjään 100-vuotisjuhlintaan keksitty:) Siitäpä tulikin mieleeni, että taannoisella pikku kotomaan reissullamme näin ainakin parissa paikassa sinivalkoisia virkkauksia. Toinen oli valtavan pitkä verkkoaita, johon oli virkattu sinivalkoista kukkaköynnöstä koko aidan matkalle. Se oli luullakseni Varkaudessa. Mikkelissä puolestaan näin, että koivunrunkojen ympärille oli tehty virkkuita samoin värein:)

   Poista
 2. Olen ollut yhden kerran höyryjunan kyydissä. Se oli mukavaa ja nostalgista menoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoisin tosiaan, että meidänkin onnistuisi järkätä itsemme sellaisen junan kyytiin, vaikkapa silloin syksyllä, kun se täällä lähelläkin olisi mahdollista:) Se olisi elämys neitokaisillekin.

   Poista
 3. Ne on mielenkiintoisia nuo vanhat junat,olisi tosiaan kiva päästä
  vanhojen junien kyytiin,ne kiehtoo jotenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne kyllä kiehtovia. Joku vuosi sitten mietin, kun Lieksan asemalla höyryjunan näin, että olisi vielä kiva lisä, jos voisi pukeutuakin johonkin vanhojen aikojen asuun ja matkustaa siten sonnustautuneena vaikkapa.

   Poista
 4. Olisi kiva päästä tuohon junaan, hyvä kun laitoit tuon kalenterin, näyttää siltä että meilläkin kulkee höyryjuna, nyt kun ei ole työ riesana,kyllä kesäisin järjestetään ihmisille jos jonkinlaista ohjelmaa, niinkuin meillä esim. suuret laivat tulevat kaupunkiin, on markkinaa jos jonkinlaista ja risteilyjä pikku laivoilla, konsertteja, festareita ynm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän paljon noita vanhoja junia näyttäisi olevankin liikenteessä. Sitä ei ole oikein tajunnutkaan ennen. Voihan tietysti ollakin, että tuo harrastus on saanutkin suosiota vasta viime vuosina enemmän. Kyllä kesällä on tosiaan paljon kaikenlaista ohjelmaa. Aika harvaa mahdollisuutta tulee hyödynnettyä. Monesti pitkillä ajomatkoillakaan ei malta pysähdellä, vaikka olisi kiinnostavia paikkoja matkan varrella.

   Poista
 5. Enpä ole tainnut tuollaista koskaan raiteilla nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaakin olla niin, että useimmiten tuollainen nähtäväksi asemalla osuukin.

   Poista
 6. Hienot kuvat! Kerran olen höyryjunan kyydissä ollut. Aurinkoista juhannusviikkoa! P.s. blogissani on synttäriarvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmasti mielenkiintoienn kokemus:) Toivoisin, että meilläkin se kyyti toteutuisi. Isäntä ehdottikin minulle eilen, että laittaisin sen syksyn mahdollisuuden johonkin muistiin. Käväisenpä katsomassa blogiasi, kiitos vinkistä:)

   Poista
 7. Hienot kuvat! En ole tainnut höyryjunaa koskaan liikkellä nähdäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti aika harva on nähnyt, saati itse kyytiin päässyt. Onneksi kuitenkin tämmöistä harvinaista herkkua on nykyään tarjolla:)

   Poista
 8. Nyt muistin, serkkupoika on Joensuun asemalla töissä,on ollut pitkän aikaa . Tuo kuvaamasi kuljettaja ei ole serkkuni,Meinaan että jos sattumalta ihmisiä esim.Lieksassakin kuvaat, siellä on älytön määrä mieheni sukulaisia, eri työpaikoissakin aika monia.Mutta eipä se haittaa.t.pike

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaisipa sitten joku sukulaisenne tulla kuvaan helpostikin, jos paljon ihmisiä kuvailisi. Yritän yleensä välttääkin sellaisten kuvien ottamista, joihin tulisi vieraita ihmisiä. Tuotakin junavirkailijan kuvaa vähän mietin, että laitanko, mutta arvelin että tuo kaiketi sopii kuitenkin.

   Poista