tiistai 27. kesäkuuta 2023

"Entäs jos niitä ei kukaan ees kato?"

Meillä oli just sähkökatko. Lieksassa oli Katkot-palvelussa näkyvissä yksi alue, jossa oli sähköjä poikki ja se oli jossain rajalla päin. Talouksia oli ilman sähköjä n. 20. Mutta meidän alueelta ei pitänyt mitään katkoja olla. No, sinne saattoi ilmoittaa netissä, jos ei palvelussa omaa katkoa näkynyt. Minäpä sitten ilmoitin. Kun siitä meillä myöhemmin puhuttiin täällä, tuli mieleen tuo otsikon kysymys, että luetaanko niitä? Mitään tekstaria tai puhelua ei ollut meille tullut missään vaiheessa.

Luin sitten aikani kuluksi Emmi Polon runokirjaa "Muuttolintujen lähtö", ja siitä runoa "Kun olin sairas". Se oli runo, jossa oli siitä, että Taivaallisen ylilääkärin vastaanotto on... (*) : "sinulla on aina vastaanotto". (Ja tuossa kohdassa, jossa on tuo (*), kun vihkoon kirjoitin, tuli sähkö.)

No, niinpä oli nytkin. Tuli sähköt. Siitä saa olla kiitollinen. Olin vähää aiemmin tälle "sähköasentajalle" sanonut mielessäni, että tahtoisin sähköt... En tosin arvannut, ettän ne niin nopeaan nyt annettaisiin. Kiitos, kun annoit! Luit ja kuulit asian. Ja toimit avuksemme.

💡💡💡

Nyt ei tarvinnut olla kauaa sähköttä. Se oli vajaa kolme tuntia.

---

Nyt tänään ke 28.6. täydennän  tuota eilisen puolella kirjoitettua. Se olikin näköjään ollut isompi alue alunperin, jossa sähköt olivat pois. Siitä oli Ylellä uutinen, että salama oli iskenyt suurjännitejohtoon. Ehkä olikin parempi, ettei eilen tiedetty tuota, sillä olisimme varmaan ajatelleet, että nyt tulee tosi pitkä katkos... : 

https://yle.fi/a/74-20038727


6 kommenttia:

  1. Maalla asumisen yksi epämukavimmista asioista on sähkökatkot. Lumipyryissäkin mahdat tilanteelle, kun alat kolan kanssa vetelemään pääsyä isolle tielle, mutta sähkökatkon kanssa tulee avuttomuus. Olisi kyllä hyvä, jos olisi varaa ja saisi aikaiseksi hommata jonkun varajärjestelmän. Kyllähän sitä sitten taas arvostaa elämän sujuvuutta, kun et saa vettä raanasta ja kaikki hommat pitää miettiä uusiksi.
    (Muuten, jos olet fb:ssa, pyydä kaveriksi! Tietääkseni emme ole vielä kavereita siellä. Olisi kiva tutustua lähemmin.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku:) Kyllä pyytäisinkin kaveriksi, mutta kun en ole facessa. Olen kait kolme kertaa pistänyt tilin pystyyn itselleni, mutta hetikohta pistänyt sen pois, ja syy on se, että esim. viimeksi, koin että en osaa toimia siellä. Olo on kuin viidakossa, jossa ei tiedä miten siellä pitää toimia, että pääsisi edes alkuun. Eilen meillä muuten katkon aikana puhuttiin just siitä, että ärsyttävintä on kun veden tulo loppuu. Nyt ei ollut vettäkään varastoituna, niinkuin joskus on, kattilaan otettuna tai jopa kaupasta vesikanisteri.

      Poista
  2. Taaskin tuli todeksi, että aina kannattaa kääntyä Kaikkivaltiaan puoleen! Tosi hankalia nuo sähkökatkokset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä:) Ärsyttävintä niissä katkoissa on aina se, kun vedentulo loppuu. Näin kesällä ei haittaa sentään pimeät, niinkuin talvella.

      Poista
  3. Meillä on ollut pulmia veden kanssa, siis kuuman veden, joutui käymään kylmässä suhkussa, nyt on ainakin toistaiseksi taas kunnossa :) t. Sesse

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei ole kiva sellainenkaan ongelma:( Onneksi se ei nyt ole niin. Meilläkin oltiin joskus vuosia sitten ilman lämmintä vettä, kun varaaja hajosi, eikä uutta voitu heti hankkia. Kattilalla lämmitettiin vettä...

      Poista