perjantai 3. kesäkuuta 2016

Jokainen huomioitiin

Ravintola oli aivan täynnä. Kaikki olivat sinne vartavasten kutsuttuja. Ihmiset söivät ja seurustelivat.  Kaiken hauskanpidon ohella huomio kiinnittyi juhlien isäntään. Hän kierteli juhlasalissa ja tuntui huomioivan jokaisen läsnäolijan; kysyi tältä, kuinka tämän kipeä jalka nyt voi? Kosketti kädellään tuon kipeitä hartioita ja eikö vain kosketuksen tunteneen kasvoille ilmestynytkin hymy...
Entä nyt...? Hän näkyy kävelevän tuonne nurkkaan. Siellä tuijottaa lautastaan eräs vieras, joka ei pysty iloitsemaan; hän on kyyneleiden partaalla. Juhlien isäntä saapuu hänen luokseen, katsoo häntä ja laskee kätensä hänen hartioilleen. Hän antaa käden olla siinä - hänellä ei ole kiire. Sanoja ei tarvita. Katseet kertovat, että ymmärrettiin, puolin ja toisin.
Noista juhlista ei jäänyt läsnäolijoille päälimmäisenä mieleen hyvä ruoka tai vieruskaverin vaatteet tai naapuripöydän puheenaiheet. Mieleen jäi isännän läsnäolo ja huomio jokaista läsnäolijaa kohtaan. Jokainen tunsi saaneensa jotain... Juuri sitä, mitä kaipasi; huomiota, rakkautta ja ymmärrystä. Jokainen sai sitä tarvitsemassaan muodossa. Kenelle hymy, kenelle jotain muuta. Näissä juhlissa isäntä antoi itse!
Tämmöisia ajatuksia tänään. Tämä oli ihan kuvitteellinen kertomus, mutta ajatukseni oli niissä taivaallisissa juhlissa, joista voimme saada maistiaisia jo täällä ajassa.

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Jostain tuontapaisista juhlista taitaisin itse tykätä:)

   Poista
 2. Ihanat juhlat ja niiden täydellisissä vastikkeissa saamme kerran iloita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne mahtaa olla käsittämättömät ilojuhlat sitten aikanaan, kun mikään murhe ei enää paina:)

   Poista
 3. Ihana. Sopii näihin maallisiinki juhliin opasteeksi. Kaikki vieraat pitäisi rauhallisesti huomioida. Ei vilkuilla kelloa ja ympärilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se olisi hyvä kun jokainen tulisi huomioiduksi. Itse kyllä olisin varmaan melkoisen kehno juhlaemäntä... Mutta eipä sitä juuri olekaan tullut juhlia järjesteltyä:)

   Poista
 4. Juhlaa on tämäkin, kun saa katsella kaunista p-karjalan maisemaa.t. lieksasta, laitoin postia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä tosi kaunista nyt. Laitoin sullepäin postia kanssa:)

   Poista
 5. Mielenkiintoinen tarina juhlista. Osaat niin hyvin tuon kerronnan taidon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Joskus tulee joku mielikuva, ja vähän niinkuin sanoilla piirtäisi jotain kuvaa.

   Poista
 6. Ihana tarina. Se on näissä maallisissakin juhlissa tärkeää, että tuntee olevansa tervetullut vieras. On mukavaa kun juhlista jää hyvä fiilis. Taivaalliseen ilojuhlaan pääsyä odottelen pelonsekaisella toiveikkuudella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa voitais odotella pelkällä toiveikkuudella vaan, ilman pelkoa! Mutta vaikka pelättäisiinkin, niin varmasti Hän meitäkin siunaisi juuri kuten tarvitsisimme...

   Poista