torstai 9. kesäkuuta 2016

Tilkusta asiaa

Voisi olla yhtä hyvin, että "tikusta asiaa"... Kun ei viitsi kamerasta kuvia ladata koneelle uusia jutunaiheita varten, niin laitetaan tämmöinen väliheitto.
             Lehti on vuodelta 1981.
Joskus hamassa nuoruudessa mulle tuli Suuri Käsityökerho -lehti. Luulisin, että tuo kirpparilta löytynyt lehti on juuri se numero, josta joskus tein puseron kukallisesta kankaasta. Tekemäni malli oli kaiketi tuo kannen malli, koska minusta siinä oli joku nauhaviritys kiinnityksenä. Ehkä kaihdoin nappien ja napinreikien värkkäämistä kuten nykyisinkin...

Puserosta ei ole minulla minkäänlaista kuvaa, mutta muutamia vuosia sitten löytyi tilkku puseroni kankaasta ja  se oli aika yllättävässä paikassa. Äiti oli ostanut varapatjoja. Yhden päällisessä oli ollut pieni reikä ja hän oli laittanut siihen liimalla paikan. Kun näin tilkun, tunnistin sen puserokankaakseni. Otinpahan sitten joskus tilkun talteen siitä.:)

Puseroprojektistani muistan sen, että kanttaukset tein turkoosin värisellä nauhalla. Kun pusero oli valmis, halusin sen tietenkin päälleni. Eihän se mikään kenkätehtaan työpusero ollut ja harmittelin mielessäni, ettei työni ollut uuteen puserooni sopivampaa...:)  Jotenkin on semmoinen mielikuva, että jonain päivänä se kuitenkin olisi ollut päälläni siellä ja olisin ollut vähän vaivautunut. Myöhemmin tein punaisesta ryppypuuvillasta (intianpuuvilla?) samalla mallilla myös puseron, mutta möhlin leikkuuhommissa. En ollut ajatellut, ettei sellaisesta kankaasta (ainakaan)  voi osia leikellä mitenpäin tahansa. Olin nimittäin leikannut hihakappaleet siten, että "rypyt" kulkivat kankaassa poikittain... Kai sekin tekele jonkun kerran päällä oli, mutta tuskin se kaapissani pitkää aikaa muhi.

Mutta kyllä mulle nytkin tuonmallinen pusero pusero kelpaisi, vaikkakaan ei se yhtään sen käytännöllisempi olisi kuin ennenkään. Harmi ettei tuossa lehdessä olleet kaavat tallella.

6 kommenttia:

 1. Meidän äidille tuli Suuri käsityökerho-lehti...itselle ei kai ole koskaan tullut.En kyllä ole vaatteiden ompelusta koskaan ollutkaan niin innostunut, vaikka muistankin tehneeni keskimmäiselle tytölleni toppatakin ja olin siitä "ylpeä" kun osasin sen jopa tehdä :D Olin silloin vaatetehtaassa vaheompelijana ja takin kankaat ja vanutkin olivat työpaikan ilmaislaatikosta...Enemmän olen sisustus tekstiilejä ommellut, ovat huomattavasti helpompia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... meillä on sitten silleen samanlaista, että sinä olet tehtaassa ommellut kankaasta, minä puolestani nahasta ja erilaista puolestaan se, että minä olen vähemmän sisustusjuttuja ommellut, kun enempi on vaatteet kiinnostanut:)

   Poista
 2. Muistan puserot. Minä tein kannen puseron sinisenä. Oliko se vekkihame, vekit neulottu kiinni ylhäältä noin 20 cm matkan tässä lehdessä? Yhtä aikaa tein sekä puseron, että hameen. Hame oli valkoinen. Oi niitä aikoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaivoin lehden esiin sekaiselta pöydältäni ja katoin mitä siinä nyt olikaan. Ei ollut tässä numerossa vekkihametta. Tässä oli muutamia toppavaatteita ja sitten enemmänkin neuleita. Oi niitä aikoja tosiaan, kiva kun välillä saa nähdäkseen näitä nuoruusaikojen lehtiä:)

   Poista
 3. Hyvä postaushan se tuli "pelkästä tilkustakin" :)
  Mullekin kai tuli tuo lehti jonkun aikaa 80-luvulla. Ompelin silloin 80-luvun alussa paljon vaatteita pojalleni kun hän oli pieni. Tein 1-vuotis juhliinkin oikean liituraitapuvun kravatteineenkin. Ompelin myös itselleni jotain ja siskoillekin mutta sitten kun kone hajosi niin lopetin ompelushommat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Harmi kun ei tullut silloin aikanaan vartavasten otettua, tai otatettua, kuvia tekemisistäni. Äkkiseltään tulee mieleen vain pari kuvaa, jossa mulla on itse värkättyä päällä. Olisi aika kivaa nyt, jos voisi nähdä mitä kaikkea sitä tulikaan tehtyä.

   Poista