sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Sunnuntai-aamun rauhaa

Tyhjä pöytä, kahvikuppi ja tietokone. Ja aamun hiljaisuus. Se voi olla mahdollisuus - tai uhka. Alku hyvälle päivälle, tai huonolle. Raamattu kehottaa ajattelemaan hyviä asioita. Entäpä kun ne hyvät asiat (mietteet) eivät pysy pinnalla päällimmäisinä, vaan ikävät mietteet ponnahtavat pinnalle kuin korkki... Ja jos yhden saat noukittua pois, toinen on kohta siinä edessäsi. Jatkuva ikävien asioiden vatvominen vie voimat. Vie luovuuden. Vie ilon...

"Iloitkaa aina Herrassa" sukeltaa sitten mieleeni. "Kiittäkää joka tilassa." Siinä  seuraava ajatus. Niinpä. Näine hyvineni - tai huonoineni - olen Herrani oma - ja Hänen hoidossaan!
Vielä alkaa mielessäni soida laulunpätkä: "Joka päivä eteeni avautuvat uudet mahdollisuudet ja tiet... Ja voimaa ei tule puuttumaan... Sinä kannat, sinä viet. Sinä kannat, sinä viet..."  Ja kaivoin sitten hengellisen laulukirjankin esiin löytääkseni tuon laulun sanat. Löysinkin sen ja huomasin kuinka vähän siitä muistin. Huomasin myös, että nuo muistamani kohdat ovat vanhemmalla sanoituksella. Ja liekö laulunpätkäkin vaikuttanut, mutta käytin tämän päivän mahdollisuuden ja  lähdin oikein  pikalähdöllä rukoushuoneelle vaikka lähtö oli onnettoman myöhäinen.


Mitä siellä sitten puhuttiin, mitä sain?  Kokouksen (siis jumalanpalveluksen) aloittaja puhui Daavidista ja hänen sotapäälliköstään Jooabista. Kuinka tuo sotapäällikkö ei ollut Daavidille mieleen ja hän yritti välillä hankkiutua tästä eroonkin,  mutta  kuitenkin tuo sotapäällikkö pysyi siinä hommassa koko Daavidin ajan. Puhuja totesi, että meilläkin saattaa olla omat "Jooabimme" joista haluaisimme eroon; joko ihmisiä tai muita asioita. Olemme Paavalin tavoin saattaneet rukoilla siitä eroon pääsemistä, mutta turhaan. Ehkäpä se onkin jotain sellaista, joka onkin meille aivan välttämätöntä, vaikka se ei meitä miellytäkään.

Toinen puhuja luki Raamatunkohdan, jossa Jeesus kysyi Pietarilta rannalla kolmasti, että "rakastatko sinä minua?" Lopulta Pietari joutui vastaamaan, että "sinä tiedät kaikki..."
Hän puhui myös  rakkaudesta ja sanoi, että ihmisessä jota rakastamme, on jotakin johon kiinnymme. Sitten hän kehotti miettimään, mikä Jeesuksessa on sellaista, johon me hänessä kiinnymme...?  Onko se uskollisuus vai mikä? Hän esitti myös sen ajatuksen, että Jumalakin näkee meissä jotain, johon Hänen katseensa on kiinnittynyt. Kun Stefanusta kivitettiin, Jumala näki vainoajien joukossa miehen nimeltä Saul ja hänessäkin Jumala näki jotain. Saulista tuli Paavali.
Kun ruvetaan liittoon, se on matka, josta ei tiedetä, mitä matkan varrella tulee olemaan. Silti sitoudutaan kulkemaan yhdessä toisen kanssa. Pätee matkaan Jumalan tai puolison kanssa.

Tässä näin vapaasti muisteltuna ja kerrottuna näitä. Ja nyt onkin jo sunnuntai-ilta.

10 kommenttia:

 1. Usein aamuisin minäkin syön ensin puuron, otan kahvimukin mukaan ja menen lukemaan Raamattua ja sen jälkeen tietokoneelle :) Kunpa aina muistaisimmekin ajatella pää-asiassa hyviä asioita ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multakin jäi tuosta pois ne kaikki joka-aamuiset kirjat... Kyllä on yllättävän vaikeaa ihan tietoisesti kääntää katseensa valoisiin asioihin jos on synkistelytuulella.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen ajatus tuosta Jooabista, josta haluaisi päästä eroon. Kyllä jotain sellaista löytyy omastakin elämästä, mutta ehkä ne asiat on tarkoitettu kasvattamaan ja hiomaan minua, vähän kuin Paavalilla oli se pistin lihassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sitä puhuja tarkoittikin, että se "Jooab" voi olla sellainen tarpeellinen, vaikkakin epämiellyttävä. Kyllä löytyy täältä sellaista myös.

   Poista
 3. Minua aina on koskettanut tuo kohta jossa Jeesus kysyi pietarilta kolme kertaa saman asian,samaa hän kysyy myös meiltä,meissä kuitenkaan ei ole rakkautta itsessämme, ellei Jumala sitä meille anna, mutta me saamme pyytää sitä, ja hän antaa rakkautta, että voimme tehdä nuo asiat joita Jeesus esitti Pietarille.Pietari ei vielä siinä vaiheessa tiennyt mitkäkoetukset hänellä tulee olemaan. Joskus näyttää siltä että minä en kestä pienintäkään koetusta, elämme niin yltäkylläisessä Suomessa, jossa hengellinen tarjonta on runsasta ja vapaus mennä mihin kirkkoon tai seurakuntaan kuulemaan sanaa.Tulin murheelliseksi kun näin että Petri Ritarikin on alkanut laulamaan tämän maailman lauluja, niinkuin Leif Lindemankin, viimeksi konferenssissa Petri julkaisi hengellisen levyn ja kertoi uskostaan,
  mietityttää vain että Miksi?Petrin tavoite on saada tango kuninkaallinen kruunu.Jeesus sanoo ;"Minä tulen pian,pidä mitä sinulla on, ettei kukaan ottaisi sinun kruunuasi" Ilm.3:11 Meidän tavoitteemme on pitää näkymätön kruunu,joka kestää iankaiken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Jeesuksen kysymykset Pietarille pistää miettimään omaa rakastamistaan. Kysymykset vaatii vastausta ja mutta sana rakkaus tuntuu myös vaativalta. Ainakin minun mielestäni. Kuinka voi sanoa rakastavansa, kun tuntee oman kehnoutensa siinäkin asiassa. Ja siksi minusta tuo Pietarin "sinä tiedät kaikki" onkin niin lohdullinen kohta. Kyllä tässä niin heikoilla ollaan itseksemme kaikinpuolin, että Hänen armonsa varassa ollaan. Konferenssistä puheenollen, meiltä sitten nuorimies on kavereidensa kanssa sinne menossa.

   Poista
 4. Hei, you tubesta löysin laulun, Ei kullalla maksettu, toivotaan että sivu aukenee https://www.youtube.com/watch?v=wfeylvnxDcg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyypä kokeilla ja kuunnella kun sopiva hetki päivästä koittaa:)

   Poista
 5. Viime aikoina olen saanut päivittäin iloita ja riemuita Herran hyvyydestä. Olen pohtinut, että toivottavasti muistan sitten vaikeampinakin päivinä, että hän on silloinkin sama, hyvä ja rakastava isä, jolla on vain ja ainoastaan hyvä tahto minua kohtaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, Hän on tosiaan aina sama:) Vaikeampina päivinä se tosiasia vain niin helposti mielestä sumenee ja saa oikein itseään muistutella siitä.

   Poista