tiistai 14. kesäkuuta 2016

Tänään on iloa tuonut aurinko ja lämpö

Kyllä oli vaihteeksi kiva herätä sellaiseen aamuun, kun aurinko paistoi!


Tavalliseen tapaani kahvittelin ja luin tekstiä Vähäsarjan kirjasta ja sitten olin hetkisen netissä. Blogitouhusta on ollut jotenkin puhti pois. Osittain se johtuu siitä valokuvasumastakin joka taas seisoo kamerassa. Siellä on paljon uusia kuvia, mutta en vain edelleenkään ole jaksanut niitä ruveta tietokoneelle ajamaan. Kun olin aamusella laittanut koneen kiinni, mietin ensin, että mitähän nyt sitten tekisin... kun toiset siis nukkuivat vielä. Sitten tuli ikäänkuin ahaa-elämys: ai niin, uloskin voi mennä! Ei sada, ei ole kylmä, ei ole harmaata. Sinnepä sitten lähdin kävelylle. Nautin auringosta siinä määrin, että tiellä kulkiessani valitsin sen aurinkoisen puolen tiestä, vaikka usein hakeudun varjoon. Kun käännyin lenkiltäni takaisinpäin, oli aurinko selkäni takana ja ajattelin oikein nauttia kävelystäni kaikessa rauhassa, kun ei aurinkokaan enää paistanut silmiin. Mutta kuinkas kävikään... joku mehiläisen hyväkäs rupesi kieppumaan kinttujeni ympärillä. En tiedä, mitä se kuvitteli. Kiinnostuiko se sinisistä sukkahousuistani kaiken ympärillä olevan vihreän sijasta, vai mikä lie. Sitä sitten hätistelin välillä huivillakin huitoen ja siinä meni pitkälti se rauhallinen, aurinkoinen tieosuus.

Sitten oli myöhemmin aamupäivällä Lieksaan meno. Se oli jotenkin väsyttävä reissu. Oli optikolla käyntiä, lasten liikennepuistoa ja kauppareissu. Ja lopun päivää mennyt niin, ettei mitään tähdellistä ole saanut tehtyä.

Mutta nyt laitan tähän joitain aiemmin Lieksasta otettuja kuvia huviksenne.

Lieksan vesitorni

Vesitornin vieressä on kirjasto. Autonikkunasta parkkipaikalta kuvasin kirjaston edessä olevia komeita pihlajia.Sitten ajoimme keskustan liepeillä olevaa riippusiltaa katsomaan. Kahdella neitokaisella oli barbiet reissussa mukana.Siinä se riippusilta on. Kun nuorimies ekan kerran meitä käytti tuolla, yllätyin, että silta olikin ihan tukevan oloinen eikä sellainen mielikuvieni hökötys. Tällä toisella käyntikerralla vasta huomioin, että kyllä tuo silta vähän huojui. Meitä oli tällä toisella kerralla mukana minun ja isännän lisäksi kolme neitoa.
Alla Lieksankosken voimalaitos, joka sijaitsee riippusillan vieressä. Voimalaitos on Aallon suunnittelema. Lisätietoja halutessasi näet tästä: https://www.kemijoki.fi/toimintamme/voimalaitokset-ja-tuotanto/lieksankoski-lieksanjoki.html

Lieksankosken voimalaitos 


Voikukkaseppelettäkin nuorimmat ehtivät tehdä. Kotona meillä ei siihen mahdollisuutta olekaan, koska pihassa on noin yksi tai kaksi voikukkaa... Niitä saisi olla niin paljon, että riittäisi seppeleisiin:)Ja kun tässä kuvien latautumista blogiin odottelin, kävin välillä vilkaisemassa Seurakuntalainen-sivustoa. Sielläpä olikin mielenkiintoinen juttu luettavaksi niille, jotka pitävät Vähäsarjan kirjoista. Laitan linkin juttuun tähän: http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/luther-rosenius-pitivat-pinnalla-elaman-koettelevina-vuosina/.


8 kommenttia:

 1. Oikein kiinnostava juttu Juha Vähäsarjasta. Satunnaisesti olen tuota seurakuntalainen-sivustoa käynyt lukemassa minäkin. Lieksassa on tullut käytyä kerran kauan sitten. Silloinkin oli kesä ja kaikki oli kaunista ja vehreää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri eilen totesinkin isännälle Lieksaan saapuessamme, että kyllä on kaunista:) Tuota Seurakuntalainen-sivustoa minäkin silloin tällöin käyn lukemassa. Aiemmin tuli luettua useamminkin.

   Poista
 2. Kiva nähdä kuvia Lieksasta, en ole koskaan käynyt siellä päinkään. Se taitaa olla vielä kaukana Joensuusta, jossa olen käynyt, mutta siitäkin on pitkä aika. Juttu Juha Vähäsarjasta oli hyvä, itsekin luen hänen hartauskirjojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joensuusta on Lieksaan 100 km. Aika vähän on tullut tuolla Lieksan keskustassa kuvia otettua, mutta jokunen joskus. Lieksassa on kauniit puistoalueet. Vähäsarjan kirjat on minulla joka päivä esillä:)

   Poista
 3. Hienot kuvat. Ei ole meilläkään nyt voikukkia, olen syönyt ja syöttänyt perheelle kaikki. 😊 Olen pari kertaa viikossa kerännyt niitä ja se hellekausi sattui samoille viikoille, voikukat tosiaan loppu. Tänään meillä sataa, varmaan ensiviikolla on taas voikukkia. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulipa tuosta mieleeni, että meillähän on siinä koulun ruokaohjevihossa voikukkaohjekin. Joku salaatti kai se oli. Luultavasti siitä silloin aikanaan minulle valkeni voikukkien syötävyys:) Ollapa meilläkin niitä. Tosin voisihan sitä joutua jänisten kanssa kilpailemaan niistä... Täälläkin muuten sataa nyt:( Mutta lämmintä on silti. Eilen illalla nuorimmat oli uimassa, kun oli nuorimies kiikutettu junaan.

   Poista
 4. Täällä nyt on viileä ilma ja sataa,kun lähdimme lieksasta tiistaina,oli aurinkoista. Itsekkin olen kuvannut noita samoja paikkoja, riippusiltaa ja lieksajokea ja pielisen rantamaisemia Timitrassa, mm. auringonlaskut siellä on olleet hienoja, kävin hautausmaalta kuvaamassa vanhat hautaristit,laitan blogiin joskus postauksen niistä.Vaikka täällä Turussa olen, niin olen tosi vähän kuvannut täällä mitään, ruissalossakin olisi kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin sataa nyt:( Se alkoi eilen iltayöstä. Illalla kun veimme nuorenmiehen taas junalle Vuonislahteen, oli vielä niin aurinkoista ja lämmintä, että nuorimmat kävivät rannalla pulikoimassa. Noista hautaristeistä tulikin mieleeni, että sellaiset vanhat onkin kauniita. Itse tykkäsin aikanaan Pomarkussa kävellä hautausmaalla ja välillä istuskella penkillä kaikessa rauhassa. Lieksassa ei ole tullut hautausmailla käytyä, ei sitä osaa kauppareissun ym. lomassa semmoista.

   Poista