sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Tästä blogitouhusta

Tämä blogi oli ensimmäinen blogini ja pari päivää sitten tälle tuli ikää kaksi vuotta. Nyt on jokin kyllästymisvaihe menossa. Osittain se johtuu teknisistä ongelmistakin. Aiemmin jo viittasin siihen, etten viitsinyt kuvia kamerasta ladata koneelle. Oli jo jonkin aikaa ollut niin, että aina kun latasi kuvia koneelle, se merkkasi tuotavaksi myös ne kuvat, jotka oli jo koneella.  No, sitten saattoi poistaa tietysti valmiit valinnat ja valita itse uudestaan. Se vain alkoi tympiä, kun muutenkin touhu tuntui hitaalta. Kamerassa on iso muistikortti ja kuvia ladatessa se käy ikäänkuin kaikki läpi, ennenkuin "pääsee asiaan". Sitten niitä kuvia siirrettiin ulkoiselle muistille ja ajattelin, että nyt tämä kuvahomma alkaa taas käydä helpommin. No, ei se ihan niin mennyt.
Tuli sitten joku päivitys uudempaan käyttöjärjestelmään (kai tuo on oikea sana) ja ei ole tietenkään kaikki aivan ennallaan. En tykkää yhtään siitä miten se kuvien lataus nyt käy, vaikka siinä jotain on paremminkin kuin ennen. Ja taas kone esittää kaikkia kuvia tuotavaksi koneeseen... Mä en ala!
Kirjoitin tänäkin aamuna jutun renkaittenvaihdosta, mutta antaa olla. En jaksanut niitten kuvien kanssa touhuta.

Jos musta ei mitään kuulu, niin tiedätte mistä johtuu. Allaolevat kuvat on niitä, joita koneessa on ennestään. Koneessa on valmiina aika suppea kuvavalikoima, koska suurin osa niistä entisistäkin on siellä ulkoisella muistilla. Helppohan se  on tökätä koneeseen kaapelilla kiinni, mutta silti... kaivella sitä esiin jostain johtokasasta, jossa se on kaikkien muiden johtojen ja latureiden kanssa...Kaarnasta "Karhunkynnellä" jokin aika sitten nirhasin nämä. Tuo puukko ostettiin mulle joskus vuosia sitten jostain Ruunaalta. Se oli varmaan ihan koristeeksi tarkoitettu luulen, mutta on sitä teroitettu ja koska se on niin pieni, niin sillä on tytärkin opetellut aikanaan veistelemään. Nyt hänellä on paremmat puukot käytössään:)

8 kommenttia:

 1. Se onkin tosi ärsyttävää, jos kuvia ei saa kunnolla ladattua....mulla oli joskus vanhan läppärin kanssa sellaisia ongelmia. Muuten mulla tulee blogin aloituksesta jo 6 vuotta, ja olen kyllä pääasiassa tykännyt :) Tervemenoa osallistumaan arvontaan, jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Minäkin juttuja kirjoittaisin yleensä mielelläni ja kuvia on hauska ottaa, mutta tässä tämä tekninen puoli tökkii välillä. Ja kai sitä on on vähän lamakausi tässä muutenkin.

   Poista
 2. Ne tekniset ongelmat ovat tosi harmillisia. Toivottavasti alkaa sujua taas ja muutenkin menee lamakausi ohi. Mutta tietenkin voi hengähtää ja levätä, jos ei aina jaksa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se tästä... kun vähän keräilee voimia:) Nuo tekniset ongelmat on nyt kantona kaskessa. Tänäkin aamuna kaivelin kameran johtoja esiin ja tuumin, että otan kamerasta nyt vain tällä kertaa tarvitsemani kuvat, mutta kun olin saanut johdot esiin, tulikin tunne, etten sittenkään. Käytin sitten aikani kirjan lukemiseen. Lainasin eilen kirjastosta Junkaalan kirjan Tasapainossa usko ja elämä. Vaikutti hyvältä:)

   Poista
  2. Kuulostaa mielenkiintoiselta se Junkkaalan kirja. Ja hyvähän se välillä on lukeakin, itse olen aivan liikaa nykyään netissä...

   Poista
  3. Se oli semmoinen "herätelainaus". Näin sen Enon kirjaston uutuushyllyssä ja siitä se mukaan lähti:) Sitä tuli sitten otettua samalla mukaaan myös kartanoista kertova kirja sekä sankarihautoja esittelevä kirja.

   Poista
 3. Mulla on just ollu samoja ongelmia koneen kanssa. Järki lähtee jos tekniikka ei toimi!

  Mä pyrin kirjoittamaan vaan silloin kun on jotain sanottavaa. Välillä sitä on aika vähän. Sitten ei kirjoiteta, bloggaamisen pitää olla mukavaa ja olen päättänyt heti lopettaa sen jos ei enää kiinnosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä "johtosulkeisia" on kameran lisäksi ollut silläkin tavoin, että tietsikan akku ei ole enää ok ja pitää olla kone johdon päässä kun sillä jotain tekee. Olen viime aikoina siirtänyt aamuisin koneen yleensä keittiön pöydän ääreen johtoineen päivineen, mutta enpä tänä aamuna viitsinyt tätä kaikkea. Ei tätä tosiaan väkisten kannata tehdä. Vielä ei minulta sentään ole kiinnostus ihan loppunut, kun tänäkin aamuna mielin jutuntekoon:)

   Poista