maanantai 17. heinäkuuta 2017

Pomarkku - siltatyömaan ja pärekattoremontin vaiheilta

Niin, siellä entisillä kotinurkilla taas oltiin.  Pomarkussa oli menossa kaksi isoa asiaa: vanhan kirkon pärekaton uusiminen ja yli satavuotias  kivisilta joutuu kokemaan sen, että se  puretaan ja rakennetaan sitten uudestaan.  Nyt oli laitettu autoille väliaikainen silta joen yli. Siinä oli sitten joen yli tällä hetkellä kolme siltaa aivan vierekkäin: vanha kivisilta, patosilta (joka samalla on kevytväyläsilta) ja sitten se taannoin laitettu väliaikainen autosilta.  Autojen väliaikaisreitti oli hyvin ahdas ja se olikin varustettu muutamalla kohtaamispaikalla,  peileillä, ja merkeillä, kenen vuoro kulloinkin on odottaa. Sitä väliaikaisuutta kestää kuulemani mukaan kaksi vuotta...

Kuvassa Pomarkun kolme vierekkäin olevaa siltaa: kivisilta,  kevytväylä/patosilta, väliaikainen autosilta


Vanhan kivisillan vierelle oli tekeillä jonkinlainen rakennelma, johon tarvittiin isoja teräspalkkeja. Niitähän ei tilanpuutteen vuoksi voi varastoida siltatyömään välittömässä läheisyydessä, joten kirkon toinen parkkipaikka sai toimia niiden, sekä työkoneiden, säilytyspaikkana. Aamulla ei siinä kylän keskellä varmaan pitkään nukuta, kun työkoneet alkavat kirskutella ja ajaa siinä edestakaisin jo aikaisin aamulla.

Jos asuisin Pomarkussa nyt, kävisin varmaan usein katsomassa miten homma edistyy. Autolla jos pitäisi usein joen yli mennä, saattaisin käyttää mieluummin valtatien kautta kulkevaa kiertotietä, kuin tätä keskellä kylää olevaa reittiä. Kaikkeenhan tietysti tottuukin. Ei silloin aikanaan tuottanut vaikeuksia autolla ajella tuosta kivisillaltakaan, vaikka sekin ahdas oli.


Pärekaton kuvat jätän seuraavaan kertaan. Hyvää maanantaita itsekullekin! Saakin muuten näin loma-aikaan oikein miettiä mikä päivä on meneillään... Ai, mutta nythän tosiaan onkin merkkipäivä oikein: meillähän on tänään isännän kanssa 25-vuotishääpäivä:)  Alla oleva kuva on Pomarkun reissulla otettu.Menee varmaan hääpäivä aika arkisissa merkeissä, kun on tiedossa mm. muurahaisten karkotusta. Kahdenlaistakin ainetta siihen tarkoitukseen ostettiin, koska ei niitä näköjään nyt ilman järeitä konsteja saada häipymään...
18 kommenttia:

 1. Onnea hääpäivän johdosta! Muurahaistenkarkoitus sopii hyvin juhlapäivään. Arkista puuhaa yhdessä. Minulta jäisi auto parkkiin, jos pitäisi selvitä noin kamalista tietyöpaikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Arkisissa touhuissa tämä päivä tosiaan meni. Ehkä juhlistamme tätä vähän myöhemmin paremmalla ajalla ja nuorisonkin ollessa paikalla. Tuosta siltahommelista puheenollen, onneksi tuolla Pomarkussakin voi tuon kohdan kiertää, kun menee valtatien kautta toiselle puolelle jokea.

   Poista
 2. Onnea ja siunausta hääpäivänne johdosta! <3
  Sitä se arkinen rakkaus on: yhdessä puuhailemista, yhteen suuntaan katsomista, välittämistä, läheisyyttä. Moniaita yhteisiä vuosia eteenkinpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Mainiosti sanottu tuo yhteen suuntaan katsominen.Sitähän se tosiaankin on. Kovin nopsaan tuntuvat nämä kuluneet vuodet menneen.

   Poista
 3. Onnea nyt ja jatkossa <3 Meillä oli myös kirkonkylässä tie/silta remontti, kun kapeaan tiehen levennettiin kevyen liikenteen väylä sekä myös sillan kohdalle se tehtiin... nyt on sitten läheisessä taajamassa sillan levennys operaatio menossa...väliaikaisine liikennevaloineen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kyllä nuo silta- tai muut tiehommelit kärsivällisyyttä kysyy ja kulkeminen vaatii tavallistakin enemmän tarkkaavaisuutta ja aikaa silloin.

   Poista
 4. Onnea hääpäivän johdosta. Kiva käydä entisillä asuinseuduilla. Toivottavasti olet sopeutunut hyvin tänne Pohjois-Karjalan maisemiin. - Aurinkoista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) On se mukavaa päästä entisiä kotikontuja näkemään. Tosin se on vähän ristiriitainenkin tunne, kun paikka pitäisi olla tuttu ja se on kumminkin jo vähän vieras. Tänne on jo kotiutunut, 19 vuotta tulee tänä vuonna täällä asumista. Se on iso osa jo elämää.

   Poista
 5. Paljon onnea hopeahääpäivän johdosta!
  Tuollaiset tieremontit ovat kyllä valtavan työläitä ja varmasti myös käsittämättömän kalliita (tällaisen tavallisen pulliaisen näkövinkkelistä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On varmaan tosi kallista. Tuon vanhan kivisillan purku ja sitten uudelleen rakennus varsinkin.

   Poista
 6. Onnea hopeahääpäivästä.😊 Onneksi siihen kiertotiehen on tehty hyvät väistöpaikat ja ne peilit helpottavat pihasta tulevia näkemään, etteivät tupsahda kenenkään eteen. Kirkoa katsellessa, ihmettelin missähän ne paanut on, säilyttävätkö niitä kirkossa. Vai onko jo kaikki paanut vaihdettu ja enään tervaus menossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Todellakin, ihan hopeahääparihan tässä jo ollaankin:) Nyt jo... kuulostaa aika vanhalta parilta! Ne kirkon kattopaanut, oisikohan homma jo niin loppusuoralla sitten, mutta tapuli oli kyllä laittamatta vielä...

   Poista
 7. Onnea hääpäivän johdosta! :) :) :) T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista