keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Lintuja siellä - lintuja täällä

Olimme eilen tyttöjen kanssa rannalla. Mutta siellä oli muitakin. Ei kuitenkaan ihmisiä, vaan lintupariskuntia vähän "joka nurkassa". 

Nämä kai tunnelmoivat katselemalla kauas vesien päälle.Tässä alla isukki vasemmalla vahtii, että äiskälintu saa olla rauhassa. Ensin se oli kauempana puussa, mutta kun minä uhkaavana lähestyin, se siirtyi tuohon isolle kivelle päivystämään.
Tätä sillalla seisovaa luulin yksinäiseksi. Vasta kotona kuvia katsoessani huomasin, että olihan tälläkin vahdittava; tuo valkoinen piste tuolla kivellä.
Parhaimmat kuvat sain tästä pariskunnasta.


Mutta sitten jokin päivä kotosalla tapahtuneeseen lintuasiaan. Lintu lensi ikkunaa päin. Näytti ihan selvältä tapaukselta...Oli aika surkeaa katsella sitä. Tulipa sitten mieleemme sekin kohta, kun sanotaan:  "...ihmistä ja eläintä sinä autat, Herra." Psalmi 36:7  Jonkinmoinen pyyntö kohosi mielistämme tuonkin puolesta, vaikka tilanne näytti kyllä toivottomalta. Jossain vaiheessa se kuitenkin oli kohonnut jaloilleen, mutta oli surkea näky edelleen.  Se rupesi kuitenkin vähän virkistymään ja raottelemaan silmiään.

Ja  sitten se oli siirtynyt toiseen paikkaan nuokkumaan. Kunnes tytöt sitten näkivät sen loikkivan pois näkyvistä.Näihin "viserryksiin" tällä kertaa.
Mukavaa viikon keskeä:)


10 kommenttia:

 1. Linnut <3! Tyttö sanoi muuten viikonloppuna, että minä olen kuin Lumikki, kun sanoin että juttelen linnuille ja muille eläimille :) Kyllä "Ihmistä ja eläintä Hän auttaa", se on koettu. :)

  VastaaPoista
 2. Nimen vaihdos. :) Hienot kuvat olet saanut. Meillä on keittiön ikkunan alla "toipula", siihen kannan törmännet, varjoon lepäämään. Laitan isolle kasvinlehdelle vettä viereen ja seurailen ikkunasta, ettei kukaan saalista uhria. Usein siitä lähdetään lentäen pois. Jos nokassa on veripippa on mennyttä lintua.

  VastaaPoista
 3. :) Meilläkin on päädyn isojen ikkunoiden ja samoin takapihalle päin olevien ikkunoiden alla ollut monesti seurattavissa kuinka käy. Joskus aina joudutaan toteamaan, että huonosti kävi. Eräänä vuonna meillä oli tikka yön yli toipumassa eteisessä. Se oli talvea.

  VastaaPoista
 4. Onpa teillä vesi korkealla! Nyt on luonnossa kiivas tahti, pesiä perustetaan ja haudotaan kovasti uutta sukupolvea. Olipa pikkulinnulla onnea, toivottavasti se sai vain tärskyn, eikä sen pahempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi tosiaan oli nyt paljon korkeammalla kuin joskus. Onneksi pikkulintu jaksoi lähteä liikenteeseen, vaikka ei tiedetäkään miten sen matka siitä jatkui. Rannalla oli kyllä linnuilla aika vilske:)

   Poista
 5. Olipa ihania lintukuvia! Varsinkin siitä pariskunnasta. Myös ihanasti näkyivät hiirenkorvat yhdessä kuvassa. Kiva kun se lintu toipui iskusta. Mekin ollaan joskus kauan vahdittu noita ikkunaan lentäneitä lintuja, että pääsevätkö ne vielä liikkeelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintuja on kyllä hauska seurata:) Nyt sitä iloa, ja sirkutusta, onkin runsaasti tarjolla talven jälkeen. Kesä suorastaan ryöpsähti yllättäen päälle!

   Poista
 6. Upeita lintukuvia! Lintujen touhuja on kyllä mukava seurata..pitävät huolta toisistaan♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin kului aika mukavasti tuolla rannalla noita lintuja katsellessa:)

   Poista