tiistai 8. toukokuuta 2018

Mikä ihme tuo on?

Meille on ilmaantunut tuollainen, enkä tiedä mikä se on. Ei tuohon ole istutettu mitään. Yleensä ihan heinikkoinen alue tien vieressä ja siinä sitten takana lupiinia. Nyt tuossa on kivimurskaa lentänyt aurauksen jäljiltä ja sen vuoksi tuo alusta on niin harmaa.  Minulle tuli noista kasvin lehdistä mieleen ihan se sisällä oleva rönsylilja, vaikkakin niissä ei meillä ole tuollaista vaaleaa raitaa.
Nappasin siitä kuvan, ajatuksella: ennenkuin se syödään... Nimittäin krookuksia oli jo joku ehtinyt jyrsiä, myyrät tai jänikset varmaan. Kuten myös aluillaan olevaa raparperia.

Tässä  kukoistaa...
Tässä nakerreltuja.


Onneksi krookukset oli "kilttejä" ja älysivät kukkia edes vähän silloin, kun vanhin tytär oli täällä viikon lomallaan. Hänhän niitä kukkia viime syksynä laitettavaksi hankki. Nythän vain on niin, että hän on ollut kolme kuukautta  Ranskassa puuseppäopintojensa takia ja nyt viikon loman jälkeen on vielä toisen samanlaisen jakson. Hänellä oli siis nyt ainoa tilaisuus nähdä jotain niistä kukista livenä.

Mutta minusta olisi kiva nähdä tuo outo otus kukkivana...

---

Katselin äsken Sessen blogia. Sielläpä oli samannäköinen lehdiltään, mutta sininen: http://iloel-sesse.blogspot.fi/2018/05/kukan-alkuja-akan-kultuja.html

Onko tuo valkoinen kukkani, josta lehtiä oli syöty meillä, edes krookus, vaikka sellaiseksi kukan perusteella luulin. Lehdet siinä muistuttaa tulppaanin lehtiä...
Olen kyllä ihan onneton kaikkien kasvien ja elukoitten tunnistamisessa. Ehkei ne ole minua riittävästi kiinnostaneet, kun kerran tuntemiset on niin onnettomalla tasolla!


8 kommenttia:

 1. Krookus lehdistä päätellen. Meillä myyrät vievät krookuksen sipulia talven aikana minne sattuu, epäilen teillä on myyrä tehnyt omat kylvönsä. Kyllä minusta tuo toinenkin on krookus, eri laji vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä. Meillä niitä myyriä tosiaan on, joten varmaan onkin sitten niiden tekosia.

   Poista
 2. Kyllä luulen tuonkin olevan krookus :) Ihan samanlaiset lehdet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en sitten täysin hakoteillä ollutkaan, kun molemmissa mielestäni jotain krookusta oli.

   Poista
 3. Minä olen vuosia miettinyt, että istuttaisin pihaan krookuksia - ne ovat niin käsittämättömän upeita mielestäni ♥ Mutta yhä en ole niitä tullut istuttaneeksi. Ehkä tästä pitäisi tehdä sellainen "bucket list"-tyylinen juttu.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Krookukset on kyllä kauniita. Eilen muuten näin sitten avautuneena tuonkin jota ihmettelin, että mikä se on. Oli kaunis krookuksenkukka:)

   Poista
 4. Krookukset on kyllä kauniita! Aurinkoista viikkoa ja ihanaa alkanutta kevättä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on:) Ihanaa, kun ne kesäiset säät on vihdoin saapuneet.

   Poista