perjantai 21. kesäkuuta 2019

Olikohan se linnun aamiainen?



Silmät vain vilkkui, kun niitä räpsyteltiin auki ja kiinni...



Olin kylppärissä pyykkitouhuissa. Juu, on meillä niin arkista, että pyykkään tänään, eikä mitään juhannussiivojakaan ole tehty. Mutta nyt ei puhuta siitä, vaan tästä linnusta. Ihmettelin, että miten räystäällä istuvan linnun nokka näytti niin kummalta, kun talon "pyykkisiiven" ikkunasta sen näin. Menin hakemaan kameraa, jotta voisin zoomata paremmin nähdäkdeni. Arvelin, että tietenkin se siitä on häipynyt, kun kameran kanssa takaisin saavun talon toiselta puolelta. E-hei! Siinä se vieläkin kökötti. Sillä oli nokassaan ehkä aamiainen. Ja muutenkin oli kai kiva siinä vähän aikaa siipiä lepuutella ja katsella toisten aherrusta.... Nimittäin toisaalla, siinä lähellä, on jossain talon katon alla linnun pesä, kai västäräkin. Ja siinä käy jatkuva suihke, kun pitää mukuloille ruokaa kantaa... Mutta tämä ei vienyt ruokaa kellekään. Kun välillä katselin kuvasaalistani,  sillä välin  oli linnun nokasta saalis häipynyt. Pudottiko se sen? Sekin on mahdollista. Vai kenties hotkaisiko sen? Hetken  aikaa se siinä vielä viihtyi ja sitten lähti.








Tämä tapaus oli noin puolisen tuntia sitten.

Leppoisaa juhannusta:)


---
Kävinpä vielä ulkona ja takapihallakin. Näin tintin jälleen toisella räystäällä jokin pieni saalis mukanaan. Jäin kytikseen. Räystäällä ollut lintu ei uskaltanut mennä pesään. Luulen, että sinne sillä tarkoitus oli kuitenkin mennä. Muttan näin toisen tintin, joka muutaman kerran meni ja tuli, kun siinä paikallani seisoin. Se katon alla oleva pesä onkin siis tintin, ei västäräkin. 


8 kommenttia:

  1. Olipa hyviä kuvia tintistä!
    Siunattua juhannusta Sinulle!

    VastaaPoista
  2. Nyt on linnuille sapuskaa kun on paljon hyttysiä ja emolinnut kantaa niitä yhtenään pesäpönttöihin ainakin täällä mökillä. Kaunista ja leppoisaa juhannusta sinulle.
    Toivottaa Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! Ruokaa piisaa. Meilläkin hyttyset oikein päivystää tuuletusverkoissa ja jokaisella ovenavauksella niitä tulee sisällekin. Mutta linnut hyötyvät tästä kyllä.
      Oikein kivaa juhannusta sinulle myös!

      Poista
  3. Ihana tintti! Tykkään niin linnuista <3 (kin):) Pyykkiä minäkin ajattelin kohta laittaa koneeseen, täällä ainakin vielä paistaa aurinko niin voisi saada ulkona kuivaksikin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin vein sen ekan satsin ulos kuivumaan:) Nytkin mulla vielä pyykki pyörii. Sää on täälläkin oikein kiva, lämmin ja kivasti tuulinen samalla.

      Poista
  4. Kiva tintti ja hyvät kuvat tuli. Pyykkiä minäkin pesen, eilinen työpäivä venähti pitkäksi, en ehtinyt paljoa pestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Pyykkikonetta saa aika ahkeraan pyöritäää. Monesti ihan senkin takia, kun on niin erilaista vaatetta, jotka ei kertakaikkiaan käy samaan koneelliseen värinsä tai materiaalinsakaan vuoksi:( Pitäis kai enempi ajatella tätäkin puolta, kun jotain vaatetta ostaa.

      Poista