perjantai 7. toukokuuta 2021

Keliolosuhteet tänä toukokuun aamuna

 









16 kommenttia:

  1. No jopas teillä on talviset tunnelmat! Teille päin luvattiinkin paljon lunta. Mietin miten siellä nyt pystytään ajamaan kesärenkailla... Itse ajattelin mennä tästä haravoimaan. Eilen satoi ihan vähän lunta / räntää, ja kylmiä päiviä on kyllä ollut. Saa nähdä joko pian lämpenisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tosiaan luvattiin, mutta tietysti sitä vähän toivottiin ettei sitä tulisikaan. No, kaunista ainakin oli aamulla:) Nyt lunta putoilee jo puista.

      Poista
  2. Jopas tuli lunta! Muistan yhdenkin äitienpäivä aamun kun oli tullut 20 cm lunta. Kyllä silloin lintuja riitti ruokintapaikalla...Sulaahan ne äkkiä jos ens viikolla on +20 C. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin on jäänyt mieleen sellainen, että monesti juuri äitienpäivän tienoilla on ollut kylmää ja luntakin saattanut tulla. Onneksi ensi viikolle on kesäistä luvassa:)

      Poista
  3. Hupsista! Teillähän on täysi talvi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Ei olisi lunta enää kaivattu, muutta kun se nyt tuli, niin kaunista kyllä oli:)

      Poista
  4. Kuulinkin säätiedoista, että teille päin luvattiin reilusti lunta.Varmaan kyllä pian sulaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt jo putoilee kyllä lumia puista, mutta voi olla että maasta kestää vähän pidempään sulaa. Mutta onneksi niitä lämpimiä on ensiviikolle luvassa:)

      Poista
  5. Samanlaiset lumiolosuhteet täällä Koillismaallakin. Lunta tullut eilisestä, tosin ennestäänkin on maa ollut vielä valkoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä oli oikeastaan jo lumet sulaneet ennestään, mitä nyt jossain varjoisemmissa paikoissa oli. Yksi metsätie tässä lähellä on juuri sellainen, jossa lumet aina viipyy pitkään. Alkuviikolka siellä vielä hankinkantosilla käveltiin.

      Poista
  6. No niin katoikin säästä että itä-suomeen tulee vielä talvi, ihan on jouluiset maisemat, todellakin kaunis näky, meillä on vihreät pellot ja nurmikot,valkovuokotkin ehti äitienpäiväksi kukkimaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamulla oli tosiaan kaunista, mutta nyt on puista lumet tippuneet. Nilkkoihin asti oli kyllä lunta vielä meidän auraamattomalla tiellä, kun äsken käytiin vähän kävelemässä. Kyllä voi olla kovin erilaista eri puolella maata, teillä siellä jo niin vihreyttä.

      Poista
  7. Huh huh, jopas olette kelin saaneet. Huikea määrä lunta. Takatalvi vai ensilumi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Jos vain kuvia katsoisi, ei tietäisi mikä vuodenaika tosiaan on. Tuota oli ihan aurattavaksi asti.

      Poista
  8. Kauniit talviset maisemat. Säätiedotuksessa luvattiin lumisadetta itä-suomeen.
    Meillä päin on lumer sulaneet,mutta on ollut kylmää ja tällä viikolla satoi räntää
    muutamana päivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on tapahtunut vähän jo niiden uusien lumien sulamistakin, mutta tänä aamuna sitä tuli taas vähän lisää. Päivällä satoi vettä, joten nyt ne varmaan sulavat kaikki.

      Poista