maanantai 24. toukokuuta 2021

Pitsinvirkkuuta

Sain tyttäreltä muutaman virkkuulankakerän. Aikomus oli tehdä pyyheliinaan vanhantyylisesti pitsit päihin. Olin jo katsonut mallia yhdestä pyyhkeestä, jossa oli mielestäni helpon näköinen malli. Vaan ei ruvennut minulta ihan oikeanäköistä syntymään useasta aloituksesta huolimatta. No, otin vinkkiä siitä silti. Ja loppuosa piti itse keksiä. Yksi pitsi valmis, toinen tekeillä. Mutta sopisi tuo muuhunkin kuin pyyhkeen päähän; puseron pääntiehen olisi sopiva myös.






En vain saanut tuosta punaisesta mallista riittävää käsitystä. Ruutukuvioista kehkeytyvät reunakolmiot ei minulla onnistuneet. Olisi pitänyt kai enempi paneutua asiaan. Mutta nyt ei ollut innostusta niin paljon. Piti helpompaa keksiä. Meillä on nyt isännän kanssa rempan välipäivä, joten joudan pitsiä virkkaamaan, mutta en tahdo mitään monimutkaista mallia tai silmukoiden tarkkoja laskemisia.




10 kommenttia:

  1. Minullekin on joskus iskenyt hirveä hinku virkata pitsejä, tosin siitä on jo aikaa. Mutta pitsejä näkyy olevan varastossa kyllä vieläkin.
    Oikein kauniinvärinen lanka, ja hieno malli tuossa vihreässä. Punainenkin on kaunis. Joskus menee semmoseksi, että vaikka kuinka näyttäisi helpolta malli, niin ei vaan aina suju. Jonkun ajan päästä vois kokeilla uudelleeen ohjeen mukaan, jos luistaisi paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tosiaan yllätti minut, ettei se noin vain onnistunutkaan, olinhan tyttärellekin kehunut, että on helpon näköinen malli:). Ja ehkä se onkin, mutta joskus toiste, kun on jaksamusta enempi tarkastella kuinka se onkaan tehty.
      Mitäs jos sääkin kuitenkin rupeisit virkkuuhommiin, vaikka niitä ennestään onkin. On se kivaa vaihteeksi niitä kuitenkin tehdä:)

      Poista
  2. Voi, mie rakastan kaikkia virkkauksia, ei vain käsi anna tällä hetkellä kipujen takia myöten. Ihana vihreä väri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on harmi kun ei voi tehdä, vaikka haluaisi. Toivottavasti se ilo tulee sinulle mahdolliseksi! Minustakin tuo vihreä on ihana väri:)

      Poista
    2. Luulen että voin vielä tulevaisuudessa virkata... Käsi operoidaan tänä syksynä ja selkää kuntoutan parhaillaan 🤩

      Poista
    3. On varmaan ihanaa sitten, kun sen virkkuukoukunkin saa ehkä pitkästä aikaa käsiin jälleen. Voimia sinulle kaikkeen meneillään olevaan!

      Poista
  3. Hieno on tuo sun tekemä pitsi! Sopisi tosiaan hyvin kaula-aukkoon malliltaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli vielä silleen sopivan helppoa tehdä, kun alkuun pääsi, ettei tarvinnut koko ajan miettiä sitä hommaa:)

      Poista
  4. Kauniita nuo virkkaukset ovat, hyvät värit myös.
    Minäkin olen joskus virkannut, en noin ohuesta langasta kuitenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina välillä on kiva jotain virkkausta tehdä, kunhan ei kovin pitkään samaa tarvi tehdä:)

      Poista