maanantai 8. elokuuta 2022

Ylellä oli puhetta ihmisoikeuksista ... mutta vain isomman osalta

Moni on varmaan kanssani eri mieltä, mutta en voi olla ihmettelemättä, minne unohtui syntymättömän lapsen ihmisoikeudet? 

Lapsi ei ole mikään äidin osa, joka voidaan niin päätettäessä poistaa, kun äidillä on kuulemma  ihmisoikeudet omaan kehoonsa... Mutta lapsi on lainsuojaton pitkän aikaa alussa.

Ymmärrän kyllä hankaluudet, jos lapsi ilmoittelee tulostaan, vaikka häntä ei odotettu. Voi olla hyvin monia syitä. Enkä rupea ketään tuomitsemaan ratkaisuistaan. Mutta nostan hattua niille naisille, jotka synnyttävät lapsensa, antavat lapsen elää; siinäkin tapauksessa ettei ehkä voi, tai halua, syystä tai toisesta pitää itse lasta. Joku toinen kenties iloitsee hänestä suuresti. 

Miksi tartuin tähän aiheeseen, Jotenkin minua ahdistaa suunnitelmat, joita kuulemma on, että olisi entistä helpompaa evätä lapselta elämä.  Toivon että mahdollisimman moni rohkaistuisi lapsen synnyttämiseen, vaikka ei voisi itse häntä kasvattaa.

Ihmettelen hallituksenkin  linjaa, että on varaa tälläisiin aioittuihin uudistuksiin, kun muutoin valitetaan sitä, että lapsia syntyy liian vähän...

Ja sanon vielä tämän, moni ei pidä ihmistä eläintä kummempaa, (ja siitä varmaan nykysuuntaus juuri kumpuaakin), mutta ihminen on Jumalan luoma olento - ikuisuusolento, jota eläimet eivät ole.





4 kommenttia:

  1. Olet aivan oikeassa. Kiitän Jumalaa, että en siihen päätynyt silloin nuorena, kun raskaus tieto oli minulle yllätys,kaksikymppisenä, kun oli kuitenkin ehkäisyä käytetty,vaan se ei pitänyt... Lapset ovat kuitenkin olleet kaikki niin rakkaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi sait silloin rohkeutta ottaa lapsen yllättäen vastaan, ja niin ole saanut ilon rakkaasta ihmisestä! Varmaan moni kaipaisi rohkaisua, raskauden alussa erityisesti, mutta muulloinkin, pienen lapsen kanssa. Useinhan on varmasti pelkoa selviytymisestä ja kaiken muuttumisesta ihan toiseksi kuin itse oli aikonut.
      Toivoisin että olisi ihan sellaisia tahoja jotka keskittyisivät siihen tukemiseen kaiken alussa!

      Poista
  2. Siitä ei hyvää seuraa suomen maallemme, kun jossain muussa maassa kielletään abortti,
    niin suomessa tehdään päinvastoin, jo 12 viikkoisella sikiöllä on sydän ja raajat, todellakin se ei ole enää alkio, vaan ihmisen näköinen ihmisen alku.
    kätilöopistossa tehdään eniten abortteja, on niin järkyttävää, ei ainoastaan abortin salliminen, vaan muukin hallituksen ja eduskunnan touhu, nyt on jo n.38 miljardia suomi velkaa, sitten aiheuttivat hoitaja pulan pakkorokotuksilla,ja palkattomalla vuodella, eivätkö myönnä sitä,
    tulee mieleen sodoma ja gomorra, se on parhaillaan tuo Raamatun tila tänä päivänä suomen maassamme, ei hyvällä Jumala katso, hänen on kuitenkin tuomiovalta,
    mutta surullista on katsoa päättäjien touhuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hurjaa sitten, että Kätilöopisto... kun siellä juuri pitäisi uusia ihmisiä ottaa vastaan. Mutta jos ihminen ei usko mitään Jumalaa olevan olemassakaan, ei hän noudata Jumalan tahtoakaan. Ja kun syntymätön lapsi on silmille näkymätön, erityisesti alussa, niin häntä ei pidetä siinä vaiheessa minään😢 Jumala kyllä näkee sen kaiken, eikä hänelle ole mieleen ettei tulossa olevan lapsen anneta syntyä.

      Poista