torstai 29. syyskuuta 2022

Testamentti. Joko löytyi?

"Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja." Kirje efesolaisille 2:8 KR-92 

Ketkä saavat testamentteja ja niillä jotain? Ne tietenkin, joita joku haluaa muistaa, ja antaa jotakin. 

Jumalakin muisti meitä ja antoi meille jotakin. Kirjeessä hebrealaisille verrataan armosta pelastumista testamenttiin. Siellä sanotaan:

"Testamenttihan astuu voimaan vasta sen tekijän kuoltua; tekijänsä eläessä sitä ei voida koskaan panna täytäntöön." Kirje hebrealaisille 9:17 KR-92 

"Sitä varten Kristus on tullut uuden liiton välittäjäksi, että hänen kuolemansa vapauttaisi kaikki ensimmäisen liiton aikana tapahtuneista rikkomuksista ja että kutsutut niin saisivat heille luvatun iankaikkisen perinnön." Kirje hebrealaisille 9:15 KR-92 

Jeesus syntyi - ja kuoli - niinkuin varmaan jokainen, joka hänestä mitään on kuullut, tietää. Testamentti on siten pätevä. Sen sisältö on juuri tämä, että  uskon kautta Jeesukseen ihminen pelastuu;  iankaikkisesta kadotuksesta, sillä jokaisen ihmisen synnit johtavat siihen, mutta joka ottaa sen saamansa ja hänelle ilmoitetun perinnön vastaan, saa kaikkien väärintekemistensä  palkan sijaan  osallisuuden taivaaseen, jonne kaikki on kutsuttu.

Siellä saa tavata myös Jeesuksen, sen perinnönjättäjän. Sillä Jeesushan myös  nousi  kuolleista, esikoisensa sille. Kaikki kuolleet tulevat  nousemaan ylös aikojen lopussa.

Meitä jokaista tahdottiin muistaa perinnöllä, keitä ikinä olemmekin. Joko löysit sen testamentin piironginlaatikosta? "Etsivä löytää", sanotaan. Raamatussa sekin. Olisin toivonut osaavani jotenkin vielä selvemmin asian tuoda esiin, koska se on niin tärkeä. Itseasiassa mitään sen tärkeämpää ei olekaan, koska se koskee ikuisuutta. Haluan vielä korostaa sitä, että jokainen ihminen saa tulla Jeesuksen luokse, on hän millainen tahansa. Vaikka kokisi itsensä millaiseksi syntisäkiksi tms. tahansa. Jeesus tahtoo ottaa vastaan jokaisen luokseen tulevan. Ei ole niin suurta syntistä, ettei Jeesus luokseen tulevaa huolisi omakseen! Myös itsensä hyväksi ihmiseksi kokeva on yhtälailla Jeesuksen tarpeessa. 

Jeesukselle voi ihan omin sanoin puhua, ja pyytää omia syntejä anteeksi ja Jeesusta elämäänsä. Joillakin voi olla siinä suuret tunteet mukana, mutta vaikka et tuntisi mitään siinä, Jeesus tulee elämääsi silti. Usko ei ole ensijaisesti tunteita. Se on sopimus kulkea yhdessä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti