keskiviikko 26. lokakuuta 2022

"Kolmantena päivänä..."

"Juuri silloin tuli muutamia fariseuksia sanomaan  Jeesukselle: "Lähde pois täältä, Herodes aikoo tappaa sinut." Mutta hän vastasi: "Menkää ja sanokaa sille ketulle: 'Tänään ja huomenna minä ajan ihmisistä pahoja henkiä ja parannan sairaita, ja kolmantena päivänä minä saan työni päätökseen.' Mutta tänään ja huomenna ja seuraavanakin päivänä minun on jatkettava kulkuani - eihän ole mahdollista, että profeetta surmataan muualla kuin Jerusalemissa." Evankeliumi Luukkaan mukaan 13:31-33 KR-92

Se "kettu" 🦊 - Herodes - aikoi. Mutta sen aikomuksen toteutti lopulta Jerusalemin uskonoppineet Pilatuksen avustuksella, eli roomalaisten.  Oikeastaan sitä oli toteuttamassa kolme tahoa: Herodes kuninkaana, juutalaisten johtohenkilöt ja roomalaiset Pilatuksen johdolla. Halu, päätös ja toteutus.

Mutta asia oli paljon suurempi - ja suuremmissa käsissä kuin maallisten vallanpitäjien. Jumala toteutti suunnitelmansa näiden kautta, sillä aivan alunalkaen oli Jumalalla suunnitelma pelastaa ihminen (syntiinlankeemuksen seurauksista). Ja se tapahtui Golgatalla, kun Jeesus kuoli ihmiskunnan syntien tähden. Ei omiensa. Työ saatiin päätökseen. Ja kolmantena päivänä Jeesus nousi kuolleista.


---
Tuo yllä oleva Raamatun kohta oli aamulla Päivän sanassa tälle päivälle. Siitä nämä ajatukset, kun tuo "kolmantena päivänä" osui silmiini ja mieleeni jo eilenkin, mutta ei ollut silloin aikaa ruveta enempää sitä miettimään.  Meillä oli käynti Joensuuhun, sillä oli sovittu autoliikkeen kanssa, että automme tuulilasi vaihdetaan.

 
Eilen oli auringonpimennyksen päivä, mutta meillä ei ollut siitä mitään havaintoa. Ei sitä edes muistanut Joensuussa ollessa. Päivä oli meille hyvinkin aurinkoinen. Aamulla aurinko jo sytytteli valoja puiden latvoihin menomatkalla.
2 kommenttia:

 1. Kauniita syksyisiä kuvia. Jumalalla oli pelastus suunnitelmia, Hän lähetti poikansa
  Jeesuksen ja Hän sovitti koko maailman synnit,kiitos siitä Jumalalle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo päivä olikin enimmäkseen kauniin aurinkoinen☀️ Onneksi Jumala rakasti meitä niin paljon, eikä jättänyt meitä oman onnemme varaan!

   Poista