maanantai 10. lokakuuta 2022

Miksi Jeesus ei ryhtynyt todistelemaan sitä, missä oli syntynyt?

"Jeesusta pidättämään lähetetyt miehet palasivat ylipappien ja fariseusten luo, ja nämä kysyivät: "Miksi ette tuoneet häntä?" Miehet vastasivat: "Yksikään ihminen ei ikinä ole puhunut sillä tavoin kuin hän." Silloin fariseukset sanoivat: "Oletteko tekin antaneet eksyttää itsenne? Onko kukaan hallitusmies uskonut häneen? Tai yksikään fariseus? Tuo rahvas ei tiedä laista mitään - kirottuja kaikki!" 

Silloin Nikodemos, joka oli itse fariseus ja oli aiemmin käynyt tapaamassa Jeesusta, sanoi: "Eihän meidän lakimme mukaan ketään voi tuomita ennen kuin on kuultu häntä ja otettu selville, mitä hän on tehnyt."

Mutta toiset sanoivat hänelle: "Taidat itsekin olla Galileasta. Tutki kirjoituksia, niin opit, ettei Galileasta tule profeettaa." Evankeliumi Johanneksen mukaan 7:45-52 KR-92 

Voi ihmetellä, että miksi Jeesus ei ruvennut esittämään todisteita siitä, missä oli syntynyt?  Hänhän oli syntynyt Beetlehemissä, ei Galileassa, vaikka myöhemmin asuikin siellä. Voisi myös kysyä, että miksi eivät lainoppineet ottaneet tarkemmin selvää asioista? Mutta hehän tuskin halusivatkaan tietää, halusivat vain eroon Jeesuksesta.

Mutta se, ettei Jeesus ryhtynyt todistelemaan asiaa niille, jotka eivät halunneetkaan uskoa, oli  varmaankin siitäkin syystä, että sen oli oltava uskosta...  Nikodemos uskoi, vaikka oli lainoppinut ja tunsi kyllä kirjoitukset. 

"Sentähden se on uskosta, että se olisi armosta..." Roomalaiskirje 4:16  vanhemman käännöksen mukaan. Kuvassa sama nähtävissä v. -92 käännöksen mukaan.
---

Kun Jeesus kuolemansa jälkeen, ja ylösnoustuaan, kohtasi Tuomaan, "Jeesus sanoi hänelle: "Sentähden, että minut näit, sinä uskot. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat!". Johannes 20:29

Ja Filippukselle, joka Tuomaan lailla oli hänen opetuslapsensa, Jeesus sanoi: "Uskokaa minua, että minä olen Isässä, ja että Isä on minussa; mutta jos ette, niin uskokaa itse tekojen tähden." Johannes 14:11 

"Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti." Hebrealaiskirje 13:8 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti