keskiviikko 9. marraskuuta 2022

Virkkuu: "Juustovormu - jakku" siitä voisi tulla...


Tämä olisi ensimmäinen osa virkkuusta "Juustovormu-jakku". Mutta en ole lainkaan varma, että se jakku tosiaan näkee päivänvalon joskus. Vaikka kyllä sen haluaisin, kun siihen käsityökirjassa* ihastuin. Mutta jos ei tule jakkua, voisi tulla liivi, jne... Pelkään intoni lopahtavan kesken, tai langan. Minä käytän tähän 9-säikeistä kalalankaa, kun sitä olin noin vuosi sitten ostanut jonkun kaupan alesta kaksikin rullaa. Mutta enpä oikein osaa arvioida, mihin se riittää sitten. Rupesin vain kokeilemaan sillä, kun ei muutakaan ollut. Ja yllätys oli, että kun tuota minulla olevan käsityökirjan ohjeella (joka muuten oli tosi niukka nykykirjojen ohjeisiin verraten) rupesin kokeilemaan, näyttääkin että siitähän onkin tullut suunnilleen sen kokoinen, kuin sen olisi pitänyt ohjeen mukaisella langalla tehtynäkin olla. 

Jakkuun virkattaisiin ensin nuo yläosat, joita eteen kaksi; ja taakse yksi alemmaksi ulottuva. Sitten  jakun alaosa ja hihat tuota raitavirkkuuta. Ja vielä kaulus. Jakku olisi lyhyttä vyötärömallia.


*Mary Oljen kauneimmat käsityöt/WSOY 1997. Jakun oli suunnitellut ja ohjeen laatinut Seija Harkonmaa. Mutta pitsimalli "Juustovormu" oli jo vanhemmissa Mary Oljen kirjoissa. Kenpä enää tietäisi, mistä sekin alunperin on...


---

Pari minun työkuvaani tuon tekemisestä tässäkin jutussa:


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin voisi tulla, jos mulla into pysyy:) Tuo on kyllä silleen kiva tehdä, että siinä on aika sopivasti vaihtelua, ei ole liian vaikeakaan.

   Poista
 2. Siitä tulee kaunis jakku tai liivi.
  Mukavaa loppuviikkoa ja siunausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sinulle myös siunausta ja hyvää viikonloppua! Toivottavasti minulla jakunvirkkuussa into säilyy...:)

   Poista
 3. Kauniilta näyttää, toivotaan että innostus riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan:) Nyt ainakin teen sitä toisen puolen etukappaletta, ja tuntuu että lankakin olisi aika riittoisaa.

   Poista