tiistai 29. marraskuuta 2022

Entä jos Jeesus ei olisi syntynyt?

Entä jos Jeesus olisikin syntymässä tähän maailmaan vasta nyt, eikä silloin parisen tuhatta vuotta sitten? Tai ei olisi tullut ollenkaan?  Ihan varmaa on, että tämä maailma, jossa me nyt elämme, ei olisi tällainen, kuin se nyt on.

Millainen olisi yhteiskuntamme? Voi ajatella millainen oli maailma sinä hetkenä, kun Jeesus aikanaan syntyi. Roomalaiset hallitsivat laajalla alueella. Minkähän vallan alla me olisimme, millaisissa oloissa, minkälaisen "vapauden" olisimme saavuttaneet? Jotkut haluavat nykyään ikäänkuin "siivota" pois näkyvistä kaiken kristillisen. Minkähänlaista maailmaa mahtavat haluta? 

Tekee mieli kysyä, mikä siinä kristinuskossa on niin pelottavaa, että se ei saisi näkyä joillekin ollenkaan? Onko se maailman pelottavin asia? Ja jos on, niin voi kysyä, että minkä tähden? Jos ei usko mihinkään Jumalan - ja Jeesuksen - olemassaoloon, niin mitäs sitten pelkäämään  niitä?

Mutta jos uskoo, että Jumala -  ja Jeesus - on, kannattaisi varmaan kuunnella mitä sanottavaa heillä on. 

Se sanoma on  se, että synti - vihollisuus Jumalaa vastaan asuu kaikissa ihmisissä. Mutta Jeesus syntyi, jotta hän ottaisi meidän syntimme, ja sen rangaistuksen, päälleen. Hän kärsi sen. Ja kutsuu jokaista ihmistä seuraansa. Kutsuu jokaista kotiin. Jokaista.

Sanoisit hänelle: "kyllä", kun hän kysyy.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti