sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Montako leipää olisi saanut 200 päivän palkalla?

Siihen en tiedä vastausta. Mutta varmasti aika monta. Denari oli kuulemma päivän palkka. Mutta: "Eivät 200 denarin leivät heille riittäisi, niin että kukin saisi edes vähän", oli Johanneksen muistiinmerkitsemä lausahdus Filippuksen suusta; (Joh 6:7). Jeesus ei tarttunut edes niihin rahoihin ja ostoleipiin, vaikka hän oli itse ensin kysynyt Filippukselta, että mistä he voisivat ostaa leipää ihmisille. Hänellä oli mielessä ihan muuta; käyttää niitä, mitä heillä jo oli - vaikka se oli vielä älyttömän paljon vähemmän niin isolle joukolle.  Jos eivät mahdolliset "200 denarin" ostoleivät olisi riittäneet, niin miten moisia pikkueväitä edes mainita, ilman Jumalallista eväiden kasvuihmettä...




Huomionarvoista on myös se, että Jeesus oli itseasiassa lähtenyt kauemmas asutuksesta saadakseen olla vähän aikaa rauhassa. Mutta ihmiset tulivat hänen peräänsä. Ja Jeesus sitten sääli heitä, antoi heidän tulla luokseen; paransi ja ruokki.

 


---

Jos tämä tapaus kiinnostaa, niin sen voi lukea tuon Luukkaan kertoman lisäksi myös muiden muistiinmerkitsemänä tapahtumana: 

Matteus 14:13-21, Markus 6:30-44, Johannes 6:1-15


Sittenhän oli vielä eri tapaus, jossa Jeesus myös järjesti joukkoruokailun läsnäolevalle väelle:

Matteus  15:32-38, Markus 8:1-9




☀☀☀

Hyvää sunnuntaita sinulle:)


2 kommenttia:

  1. Ihmeellisesti Jeesus pystyi vähällä ruokkimaan niin paljon väkeä. Vaikka edes 200 päivän palkalla ei tosiaan olisi heitä ruokittu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli jännä, että Jeesus ylipäätään kyseli niistä mahdollisuuksista ruokkimiseen opetuslapsiltaan... vaikka varmaan tiesi, mikä tilanne oli. Mutta ainakin kävi hyvin selväksi tilanteen mahdottomuus - ilman Jeesusta!

      Poista