maanantai 30. lokakuuta 2023

Kummallista aikaa...🤔

Tämä vuodenaika - ja tämä aikakausi muutenkin. Sain kimmokkeen näihin ajatuksiin yhdestä kuvasta, jonka eilen netistä huomasin. Siinä oli yhden kylän väkeä sonnustautuneena hyvin vanhanaikaisiin vaatteisiin. Ensin ajattelin sitä katsellessani, että sellainen kiva aikuisten vaateleikki, jollaisesta voisin itsekin tykätä. Mutta sitten huomasin, että siinä oli takana myös sellaista pakanallista muinaisuskon elvyttämistä. Sellaisesta en innostu. Jäin pohtimaan asiaa enemmänkin. Monille sellainen varmaan on sitä mukavaa aikuisten vaateleikkiä, tms. Mutta osa on ihan tosissaan touhussa mukana, mm. noituutta harjoittaen. Se herättää ajatuksia, kysymyksiä.

Jo pitkään on ollut vallalla suuntaus, että kaikki  pakanallinen kiinnostaa ihmisiä, mutta kristinuskon sanomaa väheksytään, suorastaan karsastetaan. Kysymys kuuluu - miksi? Ihmiset sanovat joko; etteivät usko mihinkään jumalaan, ja/tai sitten halutaan palvoa/uskoa jotakin muuta kuin kristinuskon Jumalaa. Ihmisillä on siis kuitenkin joku tarve sille, että on joku "korkeampi voima" olemassa? Ja moni tajuaa, että niitä on... Mutta miksi valita mieluummin pimeyden/pahuuden voimat kuin valkeuden/hyvyyden? 

Ehkä se johtuu siitä, että jokainen ihminen kokee sisimmässään sen, ettei ole täydellinen... (vaan on sitä, mistä kristinuskolla on ihan oma sana: syntinen). No sittenhän valitaan sellainen/sellaisen jumalan palvonta, jonka kanssa toimiessa voi säännöt päättää itse; ja joka jumala ei puutu lainkaan ihmisen elämään millään tavalla?

Mutta jos joku haluaa niitä korkeimpia voimia palvella, eli Raamatun ilmoittamaa Jumalaa, (joka on ihmisen ja tämän maailmankin luonut, ja ilmoittanut Jeesuksessa tehneensä rauhan ihmisen kanssa!,) niin tässä olisi luettavaksi muutama tapaus, jossa Korkeimman Jumalan voima käy selväksi:







Jumalan voima on aina ylittänyt,  ja ylittää aina pimeyden voiman✝️ ☀️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti