keskiviikko 4. lokakuuta 2023

Saksitaan vaatteisiin uutta ilmettä

Yleltä luin taannoin aiheeseen liittyvän Strömsö-jutun: https://e.fi/aihe/a/20-10005505. Mutta eilenpä touhusin itse senkaltaista hommaa, kun silppusin yhden lapsilta jääneen, kokoa 128/134 olevan topin itseäni varten "hihattimeksi". Kaipasin jotain sopivanväristä käsivarsien lämmikettä vaalean mekon ja viininpunaisten sukkahousujen  kanssa käytettäväksi. 

Topista tuli käytettyä helma ja selkäosa. Topin alaosa muuttui hihoiksi. Ja koska toppi oli niin pienikokoinen, oli minun käytettävä topin selkäosaakin hommaan. Siihen kiinnitin hihoiksi tulevat osat. Isommasta topista tehdessä olisi varmaankin riittänyt pelkkä hihakappaleiden toisiinsa kiinnittäminen.

Mutta alkuun pääsee tosiaan pelkillä saksillakin, ei ole pakko välttämättä ommella yhtään mitään. Olen itsekin jonkun verran harrastanut sellaista. Vuosi sitten olin pitkähihaisen t-paidan muuttanut hapsulliseksi trikoojakuksi: (sama mekkokin näkyy  olevan joissakin jutun kuvissa:)

https://vaatekomerolla.blogspot.com/2022/10/silppusin-pitkahihaisen-puseron.html


Ja jos hiukan vielä ompelee lisäksi, niin voi tulla tämmöisiä kuin tämä aiemmin tehty, että sukkahousuista sain puseroon pitkät hihat:

https://vaatekomerolla.blogspot.com/2021/03/sukkahousuista-puseroon-hihat.html


2 kommenttia:

  1. Siitähän tuli ihan kivat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu kyllä kivalta kun saa välillä jotain onnistumaan:) On ollut viime aikoina jonkin verran semmoista, että on jäänyt niitä onnistumisia vaille erilaisissa tekemisissä, ja se helposti vaikuttaa siihen haluaako edes aloittaa mitään. Mutta nyt tämä pieni tekele on ilahduttavan käytettävä, on nytkin ylläni:)

      Poista