tiistai 7. heinäkuuta 2015

Ällistyttävä kirppiskäynti

Kävimme tänään Hengitysyhdistyksen kirpparilla. Veimme pöydällemme, joka meillä on nyt toista viikkoa, tavaroita lisää. Samalla tuli katseltua tietysti muittenkin pöytiä. Toiseksi nuorin neitokainen huomasi junioreille tarkoitetun englannin kirjan. Myöhemmin kävi ilmi, että siellähän oli koko kielikurssi kirjoineen, joten nyt neitokainen saa sitä haluamaansa englantia opetella lomahuvinaan. Minä huomasin ulko-oven pielessä isot pahvilaatikot, joissa oli vaatteita. Niissä luki, että siitä saa ottaa. Ja nämä siis ovat niistä  ilmaislaatikoista löytyneet vaatteet. Kaikki muut minulle juuri sopivia, paitsi tuo mustapallollinen mekko, joka on isommalle ihmiselle tehty.Melkein kaikista oli tuotelaput leikattu pois, paitsi tuosta nykytuotantoa olevasta puolihameesta. Alushameessa myös oli kokolappu paikallaan. Alushameeseen oli muuten leikattu molempiin kylkiin sivusaumojen viereen viillot, joita ensin ihmettelin. Sitten tajusin, että sillä oli saatu hieman lisää     tilaa, kun oli tullut pieneksi. Minulla oli aikanaan joku tuontapainen kokoalushame. Olenkin harmitellut joskus sitä, että olin laittanut pois sen. Kiva kun sain nyt tämän.

Mustapallollinen mekko on hyvin paksua, hieman joustavaa materiaalia. Jotain polyesteriä oletan.

Ohutta ja joustamatonta (polyesteriä?) oleva mekko. Liehukekaulus, jossa lisänä solmittavat nauhat. Vyötäröllä kuminauha.
Sen alle tehty nurjalle käänne mekon lyhentämiseksi.

Ryppypuuvillainen pusero on jonkun itsetekemä. 

Nykytuotannon hame. Merkki Arcade. Edessä liehuke.  Kuva poikittain. 

Crimplene-mekko. Ei tehdastekoinen. Mekkoon kuuluu myös vyö.
Tehdastekoinen crimplenemekko. Siinä on alunperin ollut vuori, mutta se on leikattu irti, kuten kuvastakin näkyy.

Kun otin nämä vaatteet sieltä kirpparin laatikosta, ajattelin etteivät ne minulle käy. Toisin kävi. Nämä kaksi alinta sopivat kenties parhaiten. Aika näyttää kuinka ne tulevat olemaan käytössä. Ehkä niistä joskus lisää juttua.

Isäntäkin muuten teki löytöjä tänään. Hän löysi kansioita, joissa oli mielenkiintoisia postikortteja. Siellä oli mm. paljon Sarah Kay -kortteja. Minulla oli nuorena sitä sarjaa juliste. Saattaa olla vieläkin tuolla varastossa. 
6 kommenttia:

 1. Onpas hienoja! Aina on upeaa löytää jotain vanhaa, ja hyvä, kun kirppikset panevat näitä ilmaislaareihin silloin, kun eivät usko maksavan asiakkaan niistä kiinnostuvan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina välillä ilmaislaareja tutkin, mutta eipä ole näin montaa hyvää löytöä samalla kertaa ollut missään aiemmin:)

   Poista
 2. Hyvät löydöt. :) Kävin myös tänään kirppiksellä ja jotain mäkin löysin, siitä aijon kirjoitella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva kirppiksiltä löytöjä tehdä. Aina ei tarvi edes sovittaa, kun sen voi tehdä kotona ostamisen jälkeen. Kiva lukea juttusi sitten:)

   Poista
 3. Kiva kun löysit mieleisiä löytöjä! Ja isännällä kävi tuuri kun löysi mielenkiintoisia kortteja. Sarah Kay:n vanhemmat kortit on ihania <3 Ja muutenkin itsekin keräilen eri kortteja ja olen (varsinkin ollut) korttihullu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäntä toi tuohon pöydälleni pari pinoa kortteja, jotka oli siinä samassa satsissa niitten Sarah Kay - korttien kanssa. Vähän yllytteli minua, että voisin kerätä niistä jotain. Kukkakortteja siinä oli kyllä paljon ja kauniita olivat. Silti vähän mietin, että viitsisikö sittenkään. Kun niitä katselin, mietin, että niistä voisi tietysti askarrellakin jotain - siis teoriassa. Mutta käytännössä se saattaisi jäädä pelkän suunnittelun asteelle. Tässä menneinä vuosina keräilin jonkin verran kirkkokortteja. Siis kirkkojen kuvia tarkoitan. Nyt on sekin jäänyt, kun tuntuu ettei oikein ole tilaa millekkään keräilylle. Ja ne Pälikön kortithan minulla on myös.

   Poista