torstai 2. heinäkuuta 2015

Kukkasarja osa 1: Maariankämmekkä

Yli kymmenen vuotta sitten piirsin pieniä kukkakortteja. Osa kukista oli jo aivan vanhoja tuttuja. Osa uudempia tuttavuuksia, joista saattaa sanoa, milloin oppi sen tuntemaan.


Täällä oppimani on Maariankämmekkä. Kun ensi kertaa näin sen tuolla metsässä, ihmettelin kasvia, jonka lehdissä näytti mielestäni olevan joku kumma pilkkutauti... Mutta kukka oli kaunis. Siitä tuli mieleen orkidea. Kasvikirjastahan kasvin nimikin selvisi. Ja oli hauska havaita, että kasvin lehdet olivatkin juuri sellaiset kuin niiden kuuluikin olla.
Maariankämmekkä

4 kommenttia:

 1. Ihana nähdä täällä kuva maariankämmekästä. Itse näin elämäni ensimmäiset maariankämmekät viime lauantaina ja kuvasin ne myöskin innoissani. Kirjat kertovat, että maariankämmekkä on yleinen koko Suomessa.

  Luojan luoma luonto on nyt kauneimmillaan.

  "Metsätähti"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, jopas sattui sopivasti:) Siitä varmaan sainkin idean laittaa tuon nyt tähän, koska ne nyt tuolla ovat alkaneet kukkia. Ja toinenkin hauska sattumus tuli mieleeni, että eilenpä juuri oli kaikkien "maarioitten" nimipäiväkin.

   Poista
 2. Meillä kotona oli siinä Mäkelään menevän polun varrella, Mäkitalon metsän puolella yksi maariankämmekkä. Ihmettelin sitä monesti kunka pysyi hengissä vuosikymmenet, eikä koskaan levinnyt, vain yksi reppana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vieläköhän siellä paikalla kukkii tämmöistä... Tämä kuvaamani yksilö on tuolla ihan metsän keskellä. Samalla paikalla on vähän kieloja ja syksyllä kanttarelleja sen verran, että niistä yhdelle aterialle on. Sitten tuossa meidän tien varressa on paikka, jossa niitä jokusia on.

   Poista