maanantai 27. heinäkuuta 2015

Mekko t-paidoista

Minulla oli jäänyt yhdestä projektista jäljelle vaaleanroosan,  pitkähihaisen t-paidan yläosa. Se oli kuitenkin liian lyhyt boleroa varten. Päätin tasata paidan suoraksi  vajaa 10 cm kainaloiden alta. Sitten otin yhden kulahtaneen lyhythihaisen, ruskean paidan ja leikkasin sen kainaloiden alta poikki. Ompelin ruskean paidan helmaosan roosan kanssa yhteen. Koska roosan paidan hihat olivat turhan kapeat, leikkasin ne lyhyeksi. Kapeiden hihojen takia paita projektihommiin päätyikin. Siinä olisi nyt ollut valmis paita, mutta se ei nyt riittänyt minulle. Halusin mekon. Kävin sitten isännän yhden hihattoman työpaidan hakemassa ja sille sama kohtalo; kainaloiden alta poikki. Tämän alaosa sitten ommeltiin kiinni jo valmistuneeseen yläosaan siten, että vähän laskoksia piti laittaa, koska leveys ei ollut sama. Kun sitten kokeilin komeutta päälleni, totesin että "välikerrosta" täytyy lyhentää ja tein sen sieltä ylemmästä saumasta. Nyt oli muuten ok, mutta jotain ruskeaa piti saada kalpeaan yläosaan. No, se järjestyi laittamalla ruskean paidan helmakäänteestä "olkaimet",


Mekko siitä tuli. Saattaa olla vaikka yömekko. Tai voishan tätä kotona ihan päivälläkin käyttää, vaikka siivousmekkona, mutta saa nyt nähdä. Veikkaan ekaa vaihtoehtoa. Mutta tällä systeemillä voisi kyllä tehdä toisenkin mekon.


Sitten se juttu, mistä tämä oikeastaan sai alkunsa, eli siitä roosasta paidasta. Tai oikeastaan kuminauhasta, jota ostin kirppikseltä muutamia päiviä sitten. Sellaista alkkarikuminauhaa. Ja pitihän sitä kokeilla, saisiko sitä alkkarit aikaiseksi. Siihen päätyi roosan paidan alaosa. Ihan entisten mukaan leikkelin palat ja kuminauha oli helppo ommella. Se ommeltiin siis ihan venyttämättä siihen. Ihan hyvät, omalle kropalle sopivat tuli. Ja kuminauhaa jäi vielä toisiinkin.

 

Jos joku innostuu myös kokeilemaan, niin kannattaa valita paita, jossa ei ole liikaa joustoa. Tulee nimittäin napakammat sitten.

8 kommenttia:

 1. Ihan kiva mekkohan siitä tuli, varsinkin kotioloihin...ja vielä pikkaritkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tämmöiset kokeilut on ihan kivoja, kun ei niin haittaa vaikka ei onnistuisikaan.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, sun blogi innostaa tosiaan meitä muitakin kokeilemaan:) Metsäntyttö

   Poista
 3. Hieno mekko ja pöksyt. Osaavissa käsissä t-paitakin muuttuu vaikka miksi. :)

  VastaaPoista
 4. Hieno! Kyllähän tuolla kehtaa maailmalle lähteä! Vaikka vyö, pitempi koru kaulaan ja huivi/villatakki vielä lisäksi jos tuntuu liian ankealta muuten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisihan sitä ainakin kokeilla miltä se näyttäisi asusteiden kanssa:)

   Poista