maanantai 21. joulukuuta 2015

Joululahjatoiveita

Sain Sesseltä Ilo elää -blogista haasteen Älyttömät joululahjatoiveet:) Ideana oli keksiä kolme toivetta, jotka eivät todellisuudessa tule toteutumaan. No, tässäpä minun toiveeni:

Uusi, iso talo. Se saisi olla metsän keskellä, mutta lähellä palveluita. Jokaiselle oma huone. Ja vielä kaikenlaista askartelutilaa jokaisen tekemiselle. Voisi olla vaikka vanha koulukin. Tai vaikka kartano samantien... ja siellähän voisi olla vaikka entisaikojen tapaan lehmiä ja hevosia yms. Karjanhoitajat ja hevostenhoitajat tietysti myös. Minä sitten vain sifongeissa kuljeskelisin...

Kaupunkiasunto. Kun kerran maalla asuttaisiin edelleenkin, niin kaupungissa voisi olla asunto. Siellä voisi välillä oleskella, kun rupeaisi metsässä tuntumaan... liian metsäiseltä.  Se asunto voisi sitten olla tietysti kaiken keskellä: kaupat, terveyskeskus ja kirkko sekä rukoushuone. Minusta oli Pomarkussa kiva, kun sai asua ihan kirkon naapurissa. Oli helppo pistäytyä siellä.

Sukulaiset ja ystävät lähemmäs. Muutaman sata kilometriä ainakin. Mieluusti saisi jokusia olla ihan samalla paikkakunnallakin.

Siinä näin äkkiseltään:)


Kuvassa tyttöjen tekemiä tonttuja. Osa tehty koulun kerhossa ja osa kotona. Rekikin on omatekoinen; kotona kartongista tehty. Kynttilät sain syntymäpäivänäni ja ne on tehty koulun toimintapäivänä.

6 kommenttia:

 1. Hienot tontut ja kynttilät. Hymyilin leveästi, kuinka samanlaiset talo ja asuinpaikka haaveet meillä onkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama maku meillä:) Vaikka metsästä tykkää, niin on palveluiden läheisyydessä puolensa.

   Poista
 2. ♥ihana jouluasetelma kaikkineen! Vuosia sitten, mulla oli aikalailla samanmoiset haaveet ISOSTA talosta, vaan ne jutut on nyt vaihtuneet toisenlaisiin haaveisiin...ehkä se kaupunkiasunto voisi olla mukava, sellaiset haaveet täälläkin :) No joo, ehkä näillä "nykyisillä" mennään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, nykyisillä mennään:) Lopultakin eihän se, että olisi iso talo tms. mitään onnea takaisi. Aina sitä löytyisi uutta toivottavaa. Kunpa oppisi olemaan kiitollinen siitä, mitä on nyt ja tässä.

   Poista
 3. Kiva kun otit haasteen vastaan...isosta talostahan (ja itsestän puhdistuvasta :D) mullakin oli toive....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vähän samantapaista oli toiveet:) Kirjoitit myös, ettet yleensä haikaile sellaista mitä ei voi saada. Se on minullekin niin tuttua. Mieluummin haaveilee sellaisesta, johon voisi oikeasti ollakin mahdollisuuksia. Toisaalta kai joskus olisi hyvä osata haaveilla yli omien rajojenkin...

   Poista