torstai 17. joulukuuta 2015

Kori täynnä kirjeitä


24 vuotta sitten oli jännittävä päivä. Tapasin nimittäin tuon siippani ensimmäisen kerran. Se tapahtui Kotkan linja-autoasemalla.  Olin matkustanut linja-autolla Kotkaan Helsingin kautta ja jo siinä oli minulle jännitystä. Olin sitten saapunut iltapimeällä Kotkan linja-autoasemalle. Hetken odoteltuani näin hymyilevän miehen saapuvan minua noutamaan. Ja siitä se lähti. Tai oikeastaanhan jo aiemmin, sillä olimme olleet kirjeenvaihdossa muutamia kuukausia sitä ennen.

Kuvan kori on täynnä kirjeitä. Siinä on puolet kirjeenvaihdosta, eli isännän kirjeet minulle. Isännällä puolestaan on minun kirjoittamani kirjeet säilytyksessä. Tuon korin isäntä oli tuonut vuotta aiemmin Madeiralta. Hän oli lentänyt sinne joulupäivänä ja viettänyt siellä 9 viikkoa. Hänellä on siltä ajalta paljon valokuvia; upeita kukkia varsinkin.


Tässä muutama kuva niiltä kaukaisilta ensitapaamisen päiviltä.  Ekassa kuvassa minä olen vielä omassa huushollissani ennen lähtöä. Ystävä kävi luonani ja otti kuvan. Muut kuvat ovatkin sitten isännän silloisesta huushollista.

Jotkin näistä yllä olevien kuvien tavaroista ovat huushollisssamme yhä. Karttapallo löytyy edelleen, mutta valo siinä ei toimi ja ei tuota karttapallon pistoketta enää saisi sopimaankaan nykyaikaisiin pistorasioihin. Puinen jakkara toimittaa nyt yhden neitokaisen yöpöydän virkaa. Siinä on nimittäin laatikkokin, vaikka se ei tuossa kuvassa näy. Taulu on meillä edelleen, mutta ei nyt ole seinällä, koska seinäpintaa on niin niukasti. Kirjahylly ja kirjat ovat osa huusholliamme. Nuo isännän huushollin verhot ja samaa kangasta oleva päiväpeite ovat nykyisin nuorenmiehen huushollissa.

Tänään olemme viettäneet tätä päivää varsin tavanomaisissa, arkisissa merkeissä. Ja olemme puhuneet hiukan myös vanhenemisesta. Ensitapaamisesta tuntuu olevan toisaalta hyvin kauan ja toisaalta melko vähän aikaa. Riipuu mistä näkökulmasta asiaa katsoo.
6 kommenttia:

 1. Onnea. Olette olleet ahkeria kirjoittamaan. Hienoa, että kirjeet ja kortit ovat tallessa.
  Tuo ajan kulu on kyllä jännä juttu. Kun muistelee ensitapaamista tuntuu, että aikaa ei ole kulunut juurikaan. Taas muistellessa mitä sen jälkeen on tapahtunut, aikaa onkin kulunut paljon. Siunasta tuleviin yhteisiin vuosiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Silloin oli kyllä ahkeruutta kirjoittaa:) Sitä oikein odotti iltaa, että pääsee taas kirjoittamaan. Nykyään vaan ei tahdo saada minkäänlaista kirjettä aikaiseksi. Lapsista varsinkin sen ajankulun huomaa.

   Poista
 2. Gratulerar! :) Önskar: Leena-serkku

  VastaaPoista
 3. Onnea teille tänään ja jatkossa <3 Olit kerinnyt käydä "Kotimatkalla" ennen kuin sain kirjoituksen julkaistua, en nääs saanut laulua samalle sivulle...höh..hyvä minä.. ensimmäistä kertaa nimittäin jaoin laulun blggeriin.
  Enkä myöskään löytänyt asetuksista sitä, mistä saisi lukija-palkin siihen...en enää muista mistä sen viimeksi löysin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Nämä blogihommelit on kyllä joskus hankalia! Kun jotain harvoin tekee, joutuu aina miettimään, että kuinka se tehtiinkään. Luulin, että halusit jakaa sen laulun vain siinä. Täytyypä katsoa tekstikin:)

   Poista