torstai 24. maaliskuuta 2016

Ei kannata iloakaan siirtää huomiseen

Minua puhutteli eilen Sessen blogissa ollut lause, että "Älä siirrä huomiseen mitään, mistä voit iloita jo tänään."  Minusta tuo on tosi hyvä muistaa. Ainakin meikäläiselle, joka yleensä "ajatusten paperipinosta" ottaa yleensä ensiksi käsittelyyn ne huolet... ja sitten vasta ne iloiset asiat - jos niistä enää mitään on jäljellä sitten.


Tänäkin aamuna huolet kolkuttelivat jo ovelle. Herättyäni menin katsomaan mitä Wislöffin rukouskirjassa olisi tälle aamulle. Siinä se kirja oli isännän pöydällä ja siinä oli avoinna aukeama, jossa oli tämä jae: "Heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä Hän pitää teistä huolen." Jaehan on siis 1 Piet. 5:7.  No, sitten otin esiin pienen punaisen kirjani, eli uuden testamenttini, ja avasin sen yhden muistilapun kohdalta loppupuolelta. Kai toivoin osuvani psalmeihin... Mutta, lappunen olikin Pietarin kirjeessä ja siellä oli sama kohta, kuin tuo yllämainittu jaekin! Olin sen jopa merkinnyt kynällä paremmin huomioitavaksi. No, vielä kaipasin jotain ja otin käteeni Vähäsarjan Joka päivä lupaus kantaa. Siinä ei sentään samaa jaetta ollut, mutta tavallaan samaa asiaa kuitenkin.

 "Sinä suojaat minua edestä ja takaa, sinä lasket kätesi minun päälleni. Sinä tiedät kaiken. Se on ihmeellistä, siihen ei ymmärrykseni yllä." Ps. 139:5-6
 


Ja sitten Vähäsarja kirjoittaa: " Jota voisi suojella edestä, täytyy kulkea edellä. Kun kulkee edellä, joutuu kohtaamaan ensimmäisenä kaiken, mitä vastaan tulee. Juuri näin Jeesus elämässämme tekee. Hän kulkee edellä, ottaa vastaan tulevan ja raivaa suljetultakin näyttävän reitin kuljettavaksi. Voidakseen suojella takaa, täytyy vartijan seistä myös taaksepäin kääntyneenä. Niin Jeesus tekee. Hän ei anna menneisyyden taakkojen käydä hyökyaallon lailla päällemme, vaan irrottaa menneestä, ja niin me voimme päästää siitä yhä rohkeammin irti. Kaikessa hän kantaa voimakkailla käsivarsillaan ja suojaa siivillään kuin kotkaemo poikasiaan. Jeesus tietää menneen ja tulevan. Se on ihmeellistä, kuka voisi sitä käsittää. Mieli hiljenee, kiitos täyttä sydämen."

Niinpä siis minäkin yritän laittaa huolet sivuun ja yrittää ottaa ilon irti tulevista vapaapäivistä:)

6 kommenttia:

 1. Ilo irti vaan ystäväiseni. :) Oletko saanut orvokit kukkinaan sisätiloissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy yrittää:) En minä suinkaan semmoinen viherpeukalo ole... Tuo on kaupasta taannoin ostettu ja veikkaan sille vähän huononlaista menestystä meillä. Kuuluukohan tuo edes sisälle? Tai semmoinen purkkinarsissi, joka meillä myös on? Toisaalta eihän niitä uloskaan voi vielä laittaa. Katsoin taannoin vuoden takaisia juttuja ja silloinkin oli joku kukkanen ostettu, joka aika nopeasti meillä hiipui:(

   Poista
 2. Juuri tuossa mietin, että en ole vielä edes kerinnyt/jaksanut tehdä Pääsiäis-siivoustakaan...se jää huomiselle (No huomenna en kyllä kehtais muuta kuin äkkiä imuroida, pitkänä perjantaina...) tai lauantaille, silloin ois ehkä hyväksyttävämpi siivous-päivä, mutta silloin ehkä mun vanhin poika tulee meille...et sekään ei ole oikein hyvä siivous-päivä...Aika on mennyt kaikessa muussa, lapsenlapsen hoidossa, kirppari-touhuissa, seurakunta jutuissa... Mutta hyvää alkavaa Pääsiäistä kumminkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelin ennen pääsiäistä, että en siivoa... enkä oikein muutakaan tee. No, kun keräsin lasten rojuja lattialta, pääsin siivouksen alkuun ja moppasin jopa lattioitakin sitten. Tuli liinoja pöydille ja koristeitakin esiin. Ja kävimme sitten länsirannikollakin äitiäni ja siskoni perhettä katsomassa. Aika pikamatka se oli, mutta olin jo pitään miettinyt, että sinnekin pitäisi päästä:)

   Poista
 3. Niinhän se on! Ei kannata murehtia tulevasta ja pilata niitä hyviä aikoja. Murehtii sitten, kun on sen aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on. Aika turha murehtia tänään semmoista, jolle ei tänään mitään edes voi. Aina niitä ajatuksia ei tosin tahdo saada kuriin, mutta yrittää voi. Ja tämänpäivän iloja lapsille ainakin on pääsiäismunien etsintä:) Isäntä ja minä piilotetaan, nuoremmat etsii.

   Poista