sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Jäiset kelit

Kelit olisi nyt potkukelkkailuun sopivat, ellei sitten liiankin liukkaat. Potkukelkalla onnistuu kyllä kaatumaankin näin liukkaalla, jos tekee vääränlaisen jarrutuksen. Koettu joskus on.  Omaa tietämme jouduimme hiekoittamaan parista mäestä, koska emme päässeet autolla ylös.

Nämä kuvat perjantai-illalta kun Vuonislahteen ajoimme. Vastarannalla näkyy Kolin rinnevalot.
Ja tällä hetkellä (sunnuntai-aamuna) näkyykin tulevan taas taivaalta lumihiutaleita...8 kommenttia:

 1. Kylmän ja talvisen näköistä...osanottoni siihen :) Silloin kun olin kelkkailemassa parina päivänä aikaa sitten, niin silloin meinasin kaatua kelkalla, kun oli tosi liukasta ja tein jonkun väärän liikkeen...ihan kerkisin pelästyä. Täällä satoi pikkuisen lunta ja jos missä oli jäätä alla, niin oli tosi liukkaita paikkoja. Onneksi on enimmäkseen sulat tiet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ne eilenaamulla sataneet lumihöytyvät jäivät vain pikku näytteeksi, eli ei sitten onneksi lunta tullut jään päälle kuitenkaan. Nyt onkin sitten tänä aamuna pakkasta - 14 astetta! Ei vielä talvi hellitä otettaan.

   Poista
 2. Kauniita kuvia sinisestä hetkestä. Meillä on ollut runsaasti liukkaita kelejä tänä talvena, sellasta perinteistä pakkaslumista keliä ei ollut lainkaan. Ojaan viertävä kapea, mutkainen, jäinen tie vesisateella on ajettava jossa ei meinaa uskaltaa edes hengittää.
  Toivottavasti teilläkin sulaa ja kuivuu tiet pikapuolin. Täällä paikattiin viikolla talven aikan tulleita reikiä. Se kevään kelirikkoaika on myös hankalaa kulkuaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ojaan viertävä tosiaan, täälläkin on juuri tuo kuvissa näkyvä tie viistottu (muistaakseni viime kesänä) reunoistaan niin, ettei ihan reunaan uskalla mennä kun on petollisen pehmeä kesälläkin. Ja äskettäin nuo lumet "tuupittiin" reunoilta sinne alaspäin myös, joten jos joutuu sinne reunalle, niin ojaan menoa se tosiaan on. Täällä on myös asfalttitiellä isoja yllättäviä reikiä tullut talven aikana.

   Poista
 3. Kauniita maisemia siellä teilläpäin. Eiköhän sää ala tästä kuitenkin pian lämpenemään vaikka vähän takapakkia tulikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Onhan sen talven kohta periksi annettava, vaikka se vielä yrittää vähän "pullistella".

   Poista
 4. Huh, miten hienoja ja voimakkaita kuvia! Mutta kamalan näköinen tuo tie, ajelkaahan varovasti, ilmeisesti se on vieläkin jäinen kun on pakkasöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Jäinen on edelleen. Pakkasta tänä aamuna -5. Vaikka hiekoitimme omaa tietämme pahimmilta paikoin, niin varovasti saa aamuisin hipsutella, kun nuorimpien kanssa vaaralta alaspäin mennään. Yhtenä aamuna mentiin metsän poikki hankia pitkin. On se ilo pakkasesta, että hanki kestää nyt.

   Poista