keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Lasten turkki ja lakki

Minulla on pyörinyt täällä sisällä jo pidemmän aikaa pieni lasten turkki ja lakki. Harkitsin niitä aiemmin kirpparille vietäväksi, mutta en sitten raskinut. Ajattelin, että onkin nyt hyvä aika esitellä nämä, sillä ennenpitkää ne varmasti hautautuvat taas varaston syövereihin.Turkin ostin vuosia sitten Lieksasta Löytöpuodin alakerrasta. Turkissa on merkkilappu, jossa lukee Knapens. Turkin iästä minulla ei ole mitään käsitystä, mutta luulisin vähän vanhemmaksi kuitenkin. Napitus on turkissa mielenkiintoinen, sillä sen voi napittaa kumminpäin tahansa, eli tytölle tai pojalle sopivaksi.


Alla turkin pesu- sekä kokomerkintälaput.
 Yllä turkin selkäosa sekä merkki lakista.


Hieman  samoihin aikoihin äitini lähetti lakin, joka sopi turkkiin oikein hyvin. Lakki on Lindexin tuotantoa ja varmaankin uudempi kuin turkki. Lakissa on hauskat pallot solmintanauhojen päissä. Allaolevassa kelkkakuvassa niin turkki, lakki kuin kengätkin on puettu ison nuken ylle. Kengät olivat käytössä jo isommilla lapsillammekin. Muistaakseni äitini aikoinaan lähettämät nekin.Ihan oikein käytössä turkki ja lakki olivat harvoin, mutta joskus kuitenkin. Kengät olivat käytössä enemmänkin. Allaolevissa kuvissa kumpikin nuoremmista kokeilee turkkia vuonna 2008. Jotain samantapaista oli taannoin Sessen Iloelää-blogissa, jossa oli eräs hänen lapsuuskuvansa 50- tai 60-luvulta jutussa Menneisiin aikoihin:)  Näitten allaolevien kuvien myötä mennään tässäkin menneisiin aikoihin...Oi niitä aikoja...

6 kommenttia:

 1. Niinpä niin..oi niitä aikoja :) Meinasin sanoa, että ollapa syntynyt 50-luvulla, mutta niinhän minä olen..no heh-heh...Ihanat nuo vaatteet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Jo silloin kun näin sen sun blogijutun, tuli mieleen nämä meillä olevat lakki ja turkki. Kengät keksin tänään kun varastosta hain tuon nuken.

   Poista
 2. Hieno turkki. :) Pikkuisena meidänkin neidillä oli turkki, tosin vain mun tekemä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä arvokkaampi se sitten onkin, kun on sinun tekemä:)

   Poista
 3. Voi miten suloinen turkki! Älä vie kirpparille, eihän sitä tiedä vaikka sitten mummona puet sen jollekin pienokaiselle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en vie:) En tosiaankaan raski. Olishan se kiva, jos sillä vielä joskus joku käyttäjä olisi.

   Poista