torstai 28. heinäkuuta 2016

Pietaryrtti ja pörriäinen

Porin Reposaaressa asuessamme opin tuntemaan tämän kasvin nimen. Siellä sitä oli niin runsaasti tienpielissä, että oli pakko ottaa selvää  kasvin nimestä. Siitä asti se on ollut yksi suosikkini. Onneksi sitä on täälläkin tienpieliä sulostuttamassa.


Kasvaa tässä horsman kaverina.12 kommenttia:

 1. Kyllä pietaryrtti on kiva kukka ja kivasti myös pörriäinen on kuvassa mukana.

  VastaaPoista
 2. Minä tykkään myös pietaryrtistä ja sitähän voi kuivata helposti vaikka talven kuivakukka-asetelmiin tms. Pietaryrttiä voi käyttääö myös värjäyksessä, kukista saa keltaista ja juurista vihteää. Muutenhan pietaryrtti on todettu rohtona myrkylliseksi (mutta kyllä me lapsena syötiin niitä kukintoja!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukka-asetelmissa tuo olisikin varmaan kiva. Ja joskus sitä on haaveillut värjäyksesta kasveilla, mutta ei kuitenkaan ole tullut kokeiltua.

   Poista
 3. Kauniita kuvia! Vuosia sitten mulla oli kirjeenvaihto-kaverina eräs Marjo Reposaaresta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en henkilökohtaisesti tuntenut Reposaaresta ketään, mutta olen lukenut jostain, että hiihtäjä Juha Miedon vaimo oli sieltä, samoin laulaja Einö Gröhn. Ja muistanetko tv-ohjelma jostain muistaakseni 80-luvulta, "Kuule, sinua rakastetaa" tai jotenkin niin se nimi kai oli, siinähän oli Olli Valtosen kanssa se Riitta-Sisko... Hänen miehensä oli Reposaaressa pappina siihen aikaan 90-luvulla, kun siellä asuimme.

   Poista
  2. Muistan kyllä tuon ohjelman ja tuli sitä välillä katsottuakin...

   Poista
  3. Minä tykkäsin aikanaan katsella sitä ohjelmaa:)

   Poista
 4. Kaunis kuva kukasta ja onko tuo kenties kukkakärpänen?Pitäis koittaa saada aikasiks postaus, en ole ehtinyt,ja metsässäkin on niin pajon mustikkaa,siellä vain on ollut niin kuuma,itikoita ja hirvikärpäsiä ei ole ollut, eikä ne ole minua koskaan haitanneetkaan.t.sanosekukkasin blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tullut ottaneeksi selvää tuon pörriäisen nimestä, joten saatat olla oikeassa siinä. Minua on mustikkametsässä aina haitannut hyttyset kovasti, mutta hirvikärpäset eivät ole täällä olleet kiusana kuin ihan vähän vasta ihan viime vuosina. Mutta niitäkin vasta vähän myöhemmin syksyllä.

   Poista
 5. Pietaryrtti ja horsmat -osa ihanaa heinäkuuta.

  VastaaPoista