torstai 21. heinäkuuta 2016

Reissu länteen: Matkavaatehöpinää

Kyllä voi sitten joillakin olla matkalle lähtö kovin vaikeeta... Kun lähtö oli seuraavana aamuna siinä kuuden tienoissa, ei minulla ollut pakattuna mitään vielä  illalla klo 21...  No, paria tuntia myöhemmin olin saanut sentään jotain katsottua valmiiksi. Minulle ei enää tuota vaikeuksia se, että pitäisi toisten tavaroita pakkailla. Lapset nimittäin laittaa itse innolla kamppeensa valmiiksi hyvissä ajoin eikä minun tarvitse edes tutkailla mitä ovat pakanneet. Mutta entäpä sitten omat roinani... Voi hyvänen aika, miten vaikealta se taas tuntui hynttyitä laittaa kassiin. Kun ei muka taaskaan ollut mitään sopivaa päällepantavaa... Sääkin oli tietysti kantona kaskessa. Ei tiennyt onko kylmää vai kuumaa.

Minä halusin matkalle mukaan mukavat vaatteet, joissa ei tunne itseänsä vaivaantuneeksi, mutta jotka myös tuntuvat mukavalle päällä. Menomatkalle valikoitui mekko, joka on kyllä oikein matkalaisen unelma, koska ei rypisty. Mutta eihän sitä yhdellä mekolla montaa päivää pärjää ja ne muut olikin sitten hankalia valkattavia. Vaatekomeron puolella minulla sitten olikin jo esillä se toinen asu, johon olin tyytyväinen. Olihan mulla vielä yksi muukin hame ja puseroita matkassa, mutta noita kahta mainittua vain käytin.

Entisillä kotinurkilla Pomarkussa

Olisin varmasti valinnut farkut matkavaatteikseni, mutta ei ole nyt oikein sopivia. Yhdet ei varmaan sopisi edes päälle, toiset on kitjakkeet ja kolmansista en tykkää, eli olisivat vaatineet jonkin tunikan kaverikseen. Housuja vähän matkalla kaupasta silmäilin, mutta vaikeata on löytää kropalleni sopivat ja muuten mieluiset. Yksien housujen kanssa menin tässä taannoin sovituskoppiin, mutta huomaa kyllä etten ole pitkiksiä aikoihin ostellut, kun en osannut ollenkaan kokoa arvioida... En saanut niitä pöksyjä kuin polviin asti... joten se siitä. Säät olivat reissulla sellaiset, että ne farkut olisivat olleet toisinaan parempi vaihtoehto.

Nyt sitten käsityölehdestä (Moda 5-6/2014) olen silmäillyt taannoin löytämääni "ukkohousujen" mallia sillä silmällä... Housujen malli on kiva, (senköhän takia, että tuo mieleen jotkut nuoruusajan housut...).  Mutta arveluttaa, sopisiko malli minulle kuitenkaan ja mikä koko sitä pitäisi valkata, kun yksi kohta on tätä kokoa ja toinen jotain aivan muuta...

6 kommenttia:

 1. Hyvä kun löytyi sopivat matkavaatteet.:) Minulle matkavaatteiden etsiminen on myös nykyään aika vaikeaa, kun ei tiedä mitä tykkää matkalla käyttää... Ja tosiaan sääkin asettaa omat haasteensa pukeutumiselle. T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan löytyi, mutta kyllä se tiukille otti:) Muuten olin valintoihini ihan tyytyväinen, mutta lämmintä vaatetta olisi saanut olla mukana tällä kertaa.

   Poista
 2. Kaunis asu :) ja oikein hyvä kun ei rypisty. Kaunis oli myös se vihreähame, jonka minä päälläsi näin. Mulla on lappusysteemi näissä pakkaushommissa, kirjoitan laput tyyliin 3 paria sukkia, kolme paria alusvatteita, 3 kappaletta teepaitoja.... ja sitämukaan saa yliviivata kun on laukkuunsa pakannut. Ne laput kirjoittelen jonain yönä ennen lähtöä, niin kukaan ei sekoittele ajatuksia välillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Ja kun nyt toistemme vaatetuksesta on puhe, niin minä kadetien katsoin sinun asuasi! Hyvin istuvat farkut ja kaunis se sininen takki niiden kanssa:) Tuo sinun lappusysteemi vaikuttaa hyvältä. Minäkin laitan noin muuten yhdelle lapulle mukaanotettavia, mutta siinä on vaatteet vain yhtenä sanana. No, yöpaita usein on mainittu ihan erikseen, koska helpommin unohtuu.

   Poista
 3. En ole ehtinyt vierailla täällä, kun nyt pitää poimia mustikkaa,25 litraa olenjo myynyt, ja itselle poiminut pakkaseen, työkavereille pitää poimia, kun eivät ehdi tai halua mennä metsään, kanttarellejakin olen hyvin löytänyt,välillä sit menen töihin.Kävin yks ilta gospel konsertissa, jossa lauloi Turun omat julkkikset Joel Hallikainen ja Jippu, myös Jukka Leppilampi lauloi kauniita heng.lauluja hyvin.Tekö kävitte täällä jokseenkin aika lähellä meitä.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, käytiin Pomarkussa ja Kankaanpäässä. Siskon ja äidin luona oltiin:) Minä olen käynyt keräämässä mustikoita vain yhden pikku kipollisen. Niitä kyllä olisi tuolla, mutta ei ole ollut oikein innstusta ja ne hyttyset; ne saa minut aina äkkiä pakenemaan sieltä. Kanttarelleja on jo näkynyt vähän, mutta olivat vielä turhan pieniä. Tuollaisissa gospel-konserteissa tykkäsin käydä. Eilen huomasin Lieksan lehdestä, että Petri Laaksonen olisi Kolilla tämän kuun lopulla...

   Poista