perjantai 19. toukokuuta 2017

Kesäinen kausi alkanut

Minusta se on nyt niin, koska
 1. Sateenvarjotkin on otettu käyttöön kuin kesäaikaan konsanaan
 2. Puissa on jo merkkejä lehtien tulosta
 3. Maasta pistää esiin yhtä sun toista
 4. On niin lämmintä, että minäkin tarkenen kulkea ulkona hameessa.

Tänä aamuna mentiin siis talven jälkeen ensimmäistä kertaa sateenvarjojen kanssa. Piti tarkistaa aamulla, että onko niitä löydettävissä ja ovatko edes ehjiä. Sateenvarjot on  oikein katoava käyttötavara! Milloin on joku mennyt nurinniskoin tuulessa ja siksi rikkinäisenä pois laitettu. Joskus on joku pinna poikki tai  isolla mutkalla.  Tai ovat vain muuten hukassa. Meillä kun vielä lapsetkin välillä varjoja leikkitouhuihinsa ottavat.Viime syksynä, tarkemmin sanottuna elokuussa, ajattelin etukäteen ennen syksyn sateita katsastaa ja tarvittaessa täydentää sekä kunnosta sateenvarjot.

Yksiväriseen vihreään tehtiin silloin yksi suojatulppa. Siinä oli entinen muovista tehty mennyt poikki ja uusi värkättiin puusta. Siihen tarkoitukseen sopi jostain jäänyt puutappi. Ja muuta pientä korjausta tehtiin myös joihinkin varjoihin. Näistä kuvassa olevista tuo siniruudullinen oli yksi suosikkini. Tykkään ihan perinteisestä isosta varjosta jos ei ole tarvis missään kassissa varjoa kuljetella. Niin vain tuokin suosikki jotenkin hajosi, eikä sitä siis sateenvarjovahvuudessa enää ole. Teillä tietymättömillä on myös takana oleva iso sininen. Se voi tietysti olla varastossakin.Nyt kannattaakin taas pitää  kirppiksillä silmät auki sateenvarjolöytöjen varalta:)


Vaikka sateenvarjot nättejä onkin
niin toivotan silti aurinkoista viikonloppua! 

---
Lisäys juttuun 20.5.17:     No niin... Niinhän  vain taaskin hajosivat varjot neitokaisilta heti ekana käyttöpäivänä. Kummatkin olivat tosin juuri sellaisia, että olivat jo ennestäänkin korjattuja, joten ei ihmekään. Kyseessä olivat tuosta yllä olevasta kuvasta lila, sekä siniraitainen varjo. 

8 kommenttia:

 1. Meilläkin oli tänään sateinen päivä. Nyt illalla paistaa aurinko. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Illalla saatiin tosiaan nauttia auringostakin:) Toivottavasti saamme aurinkoa tänäänkin!

   Poista
 2. Tuo ruusukuvioinen on ihana. En ole sellaista aiemmin nähnyt. Aurinkoista ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti aurinko tänäänkin näyttätyy! Tuon ruusukuvioisen ostin joskus vuosia sitten Kappahlista.

   Poista
 3. Onpa teillä komea kokoelma varjoja! Meillä saa tarpeen tullen etsiä kissojen ja koirien kanssa kun tosiaan ovat niin katoavaista sorttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin, vaikka niitä paljon pitäisi ollakin, niin usein ne ovat mikä missäkin ja joutuu myös haeskelemaan.

   Poista
 4. Hienot varjot. :) Varjot eivät kestä oikein mitään, melkein heti taittuvat nurinpäin ja sitten ei enään suoraan saakkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänäkin aamuna varjoja olisi kaivattu, mutta eihän ne tietysti nytkään olleet saatavilla. Kolme olisi tarvittu ja yksi tuossa eteisessä oli. No, pitää ainakin syksyksi ostaa tytöille uudet pieneen kokoon menevät.

   Poista