keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Salamatkustajana tullut kasvi kukkii nyt


Kukkii ja kukkii... paitsi silloin kun se on nääntymässä kastelun puutteeseen aina välillä...


Vuosi sitten hiihtolomalla osti toiseksi nuorin tytär matkalta kasvin, joka oli Palmuvehka. Sittemmin kävi ilmi, että sen juurella lymyili joku muukin. Sen annettiin olla kauan siinä, mutta aikanaan laitettiin se salamatkustaja omaan purkkiinsa. Näyttää voivan nyt kohtalaisen hyvin, kun tekee siementä ja kukkaa:)
Tämä käy illalla kiltisti nukkumaan.Allaolevassa kuvassa näkyy, että tuosta palosta on jo siemenet tulleet ulos. Tuo palko on sellainen, että jos sitä vähän puristaa, niin sieltä äkkiä lentää siemet ulos ja tuntuu kuin olisi jokin elävä näpeissä kun ne sieltä lähtee liikkeelle...  Muutama valkoisena näkyvä siemen on tuossa vielä näkyvillä. Niitä siemeniä on sitten pitkin lipaston pintaa. Osa valkoisina ja osa tummina pisteinä. 


14 kommenttia:

 1. Onpa mielenkiintoista. Ei muuta kuin uudet siemenet purkkiin ja seuraamaan kasvun ihmettä. :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis on tuo salamatkustaja. Nyt vaan uutta kasvua purkkiin.

  VastaaPoista
 3. Erikoinen kukka kasvi ja kaunis keväinen keltainen kukka.Minulla on muutama viherkasvi joista tulee yhtenään siemeniä, niitä kasveja onkin sit kertynyt paljon. Muuten laita ihmeessä linnun pöntöt luontoon, teillähän niitä puita on paljon ympärillä, laitoin 6 linnunpönttöä, olen seurannut että ainakin viiteen on mennyt pikkulintu, yksi on isompi reikäinen jossa orava on pitänyt sadetta.
  t.pike

  VastaaPoista
 4. Piipe, Anneli ja Pike: Siinä olisi tosiaan uutta kasvatettavaa, jos niitä siemeniä hyödyntäisi:) On vaan kaikki pöydänpäälliset niin varattuja jo muutenkin, ettei se oikein sen puoleen käy. Ja nuorisollakin taitaa olla jo rehuja huushollissaan riittävästi. Sitten tuo linnunpönttöhomma. Ne pitäisi saada kyllä ulos. Ne ovat varastossa ja yleensä ne muistaa vain silloin kun siellä käy, tai jos muuten tulee puheeksi ne. Nyt olisi kyllä aivan oikea aika saada ne lintujen käyttöön:) Taidankin lähteä hakemaan ne sieltä nyt ainakin näkysälle.

  VastaaPoista
 5. Tiedätkö mikä salamatkustajan nimi on? Erikoinen kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti tiedä. Joku esitti ihan kertomani perusteella jotain arvelua taannoin, mutta nyt en muista sitäkään, että mikä se arveltu nimi oli.

   Poista
 6. Jos joskus saat tietää kasvin nimen, kerro se täällä. Olisi mukava tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron mikäli nimi selviää:) Tulipa mieleeni, että kukkakaupastakin voisin kysyä sitä.

   Poista
 7. Viehättävän herkkä kukka, mahtaisko tuo olla joku onnenapila lajike.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi ollakin, kun lehti on niin apilaa muistuttava:)

   Poista
 8. Sepä hauskaa, että tuli salamatkustaja mukana! :) Kaunis kukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä:) Alkuun se oli niin pieni, ettei sitä heti taidettu edes huomioidakaan.

   Poista
 9. Hieno salamatkustaja. Onko onnenapila?

  VastaaPoista