tiistai 30. toukokuuta 2017

Välähdyksiä viikon varrelta

Muutama päivä sitten tapahtui kaupan kassalla. Olimme lasten kanssa ostoksilla. Meillä omat ostoksemme ja lapsilla omansa. Kassalle mennessämme huomasimme yhden neitokaisen menneen toiselle kassalla kuin me. Itse en huomioinut sieltä muuta kuin sen, että siellä neito seisoi, mutta sielläpä tapahtui jotain kiinnostavaa, jonka sain kuulla sitten autossa. Tytön edesä kassajonossa seisoi mies, joka hymyili hänen suuntaansa poikkeuksellisen leveästi. Tyttö sitä ihmettelemään, ja katsomaan taakseenkin, että onko siellä joku miehen tuttu. Ei näyttänyt olevan. Sitten mies tuli lähemmäksi ja kysyi: "Onkos tyttö tullut karkkiostoksille?"  Tytöllä oli siinä karkkipussi. Sitten mies antoi neidolle kaksi euroa ja sanoi: "Tässä on kaksi euroa, ettei omat rahat kulu."  Sitten hän selitti, että oli voittanut lotossa. Summasta ei sentään ollut tietoa, mutta myyjälle hän selitti, että miten iloinen hän voitosta oli. Kassalta poistuessaan mies uudestaan vielä tytölle  hymyili ja sanoi heipat:) Se tapaus oli kyllä sen päivän paras!

Lieksanjoen varrelta


Kuten  tuossa jo aiemmin sanoin, itse en lainkaan nähnyt kyseistä miestä, mutta isäntä ja toinen neito olivat kyllä huomioineet miehen ja hänen leveän hymynsä. Itse olin vähän "siipi maassa". Olin keskiviikkona kysellyt lääkäriaikaa, joka aika luvattiin soittaa silloin. Iltapäivällä tulikin soitto, mutta aikaa ei vielä ollut ehditty katsoa, ja luvattiin uusi soitto  perjantaina aamupäivällä. Helatorstaihan oli siinä välissä. Ei ollut soittoa tullut silloin perjantai-aamupäivänä ja olimme sitten sinne kauppareisssulle puolenpäivän jälkeen lähteneet. No, eilenpä sitten sain soiton ja sen tilaamani ajanvarausajankin.Mitä muuta sitten oli eilen. Isäntä lähti hammaslääkäriin. Minä jäin kotiin neitoja koulusta vastaanottamaan. Sieltä hammaslääkäristä päästyään isäntä meni suoraan kauppaan. Kun hän tuli sieltä, hän näki pari miestä nojailemassa siinä lähistöllä paperinkeräyslootaan ja katselemassa autoomme päin. Kävi ilmi, että oli sattunut vahinko. He olivat peruuttaneet ja meidän automme takapuskuriin oli tullut halkeama. Olivat kovin harmissaan tapahtuneesta. Ajoivat sitten kaikki kyseisen merkin autoliikkeeseen, joka onneksi täältäkin paikkakunnalta löytyy.  Ja vaihtoonhan se puskuri menee. Olivat onneksi rehellisiä miehiä!  Jokuhan olisi saattanut vain liueta paikalta mitään tietoa itsestään jättämättä.
Eilen illalla oli sitten vielä PKO:n kesäkisat, joissa tytöt jo kahtena aiempana vuonnakin ovat käyneet. Niissä kaikki osallistujat saavat mitalit ja lippikset. Ja olihan siellä tarjolla karkkia, mehua ja kahviakin munkin kera. Kaikki tämän jutun kuvat ovat sieltä urheilukentän laidoilta napsittuja.


Kun neidot lopuksi kipusivat isännän kuvattaviksi, minä pitelin sillä välin heidän saamiaan ilmapalloja. Saivat peräti yhdeksän ilmapalloa (joista tosin yksi karkasi), koska kisat olivat jo lopuillaan ja palloja oli vielä paljon jäljellä.  Suurimman osan aikaa minä olin huppu päässä, kun oli niin kylmä sää.Ja lopuksi,  tänä aamuna törmäsin kahden eri kirjoittajan hartauskirjoissa samaan jakeeseen. Se jae oli tämä:

"Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, 
hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi,
niille, jotka uskovat hänen nimeensä"

Johanneksen evankeliumi luku 1 jae 12 

Ei  tarvi uskoa johonkin  ihmiseen, ei kirkkkokuntaan,
vaan Jeesukseen Kristukseen,
joka kuoli jokaisen syntien tähden.
Se on lahja meille.

Oikein hyvää viikkoa sinulle
toivottelee Metsäntyttö:)  

14 kommenttia:

 1. Olipa siinä monenlaisia kuulumisia. Onneksi sait sen lääkäriajan ja onneksi ne miehet olivat niin rehellisiä! Itsellekin tuli iloinen mieli, kun luki miten iloinen se lottovoittaja oli :)

  Nuo kuvasi ovat hienoja, varsinkin kolmanneksi ylin on minusta aivan upea ja ihana synkkine väreineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään itsekin siitä kolmannesta, sekä toisena olevasta kuvasta. Siellä niitä ottaessani ajattelin, etteipä niistä kovin kummoisia tule, mutta ihan jännähän niissä tunnelma oli. Kyllä sitä voi monenmoista jännää päiväänkin sopia. Se lottovoittajan tapaus oli kyllä niin mainio. Ja ilahduttavaa oli sekin, että rehellistä väkeä oli kolhiintuneen auton ollessa kyseessä.

   Poista
 2. Olipa kiva päivä tyttösillä :)
  Niin kauniita nuo terijoensalavat ja ihanasti sommitellut kuvat! Meilläkin on pihalla yksi (toisen onnistuin hoidollisilla toimenpiteilläni tappamaan), mutta se kasvaa aivan liian ahtaassa paikassa. Noin avoimella kentällä ne ovat elementissään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on sellaisia erityisiä päiviä. Välillä puolestaan menee useita päiviä ilman mitään erityista mainittavaa. Terijoen salavat on kyllä mieluisia minullekin. Nuokin tuolla Lieksan urheilukentän laidoilla oli tosi paksurunkoisia vieläpä. Siellä niillä oli hyvästi tilaa kasvaa puistomaisessa ympäristössä.

   Poista
 3. Minä tykkään terijoensalavista, niitä kasvoi aiemman kerrostalo-asuntomme ympäristössä ja leikkipuistossa myös siellä. Täällä en ole niitä huomannut. Tytöillä taisi olla mukava kisa-päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytöillä oli tosiaan kiva päivä:) Onneksi oli silloin sateetontakin, vaikka sää olikin kylmänpuoleinen. Terijoen salavat sopivat niin hyvin puistomaisinn paikkoihin. Kyllä niistä omassakin pihassa tykkäisi, mutta eivät ne tänne sopisi.

   Poista
 4. Kiva päivä. Harmittaa, kun aina on niin kylmä. Tyttöset näyttävät niin iloisilta, antavat varmasti voimia ja iloa arkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä saisi lämmetä jo. Eilen sentään saatiin nauttia auringosta koko päivä. Tytöt on kyllä sellaisia ilonpisaroita:) Eilen haettiin toiselle juhlavaatetusta kaupungista ja oli vähän hermostuttava päivä. Onneksi löytyi illan lopuksi tarvittavat asun osat!

   Poista
 5. Terijoensalavat ovat kauniita. Aurinko paistaanyt mutta on
  kylmä tuuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kauniita:) Täällä aurinko eilen ilahdutti meitä, mutta tänään on ollut hienoista sadetta. Lämpimämmän tuntuista kuitenkin kuin eilen.

   Poista
 6. Hieno päivä ja hyvässä johdatuksessa. :) Kiitos olen nyt leipien paistuessa lukenut usean postauksen ja virkistynyt.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Joskus menee noin. Ja toisinaan taas mikään ei tunnu menevän niin, kuten itse toivoisi. Semmoista vuoristorataa. Minä kävin äsken postilaatikolla, mutta eipä ollut posti vielä mitään tuonut eikä vienyt.

   Poista
 7. Min laitoin tänään sinulle ja tytöille pienen yllätys-postin, tai ei se ehkä ole yllätys kun kerroin :) Näin viime yönä unta sinusta, että tavattiin...aamulla muistin siitä häivähdyksen, mutta nyt en juuri mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa! Olipa hauska lukea viestisi postista ja unesta myös:) Jäädään mielenkiinnolla odottelemaan:) Tytöille en vielä kerrokaan, heille se tulee täydellisenä yllätyksenä sitten.

   Poista