tiistai 9. toukokuuta 2017

Mitä se on? Elämä meinaan...

Olen ollut viime aikoina melko äreä ja mikään ei ole oikein huvittanut. Tänä aamuna ahdistustani Jumalalle jälleen valitin. Sitten jotain ajatuksia paperille laitoin.Mitä se on? Tämä elämä meinaan... Joskus voi tuntua, että elämä on yksi vaikeuksien viidakko; on vaikea nähdä mihin suuntaan olisi mentävä. Tai se voi tuntua olevan jopa suuri kuluerä, tai sairauskertomus, tai mitä hyvänsä muuta, mitä kelläkin nyt on, miten kukin asian kokee. Mustaa, tai muuta synkkää voi olla elämässä pitkät pätkät ja valoisia kohtia näkyä vähän. Sen kaiken keskellä olo voi olla hyvin tukala ja miettii, mitä järkeä tässä kaikessa on.Keskeneräistä työtä ei kannata ruveta arvostelemaan ainakaan samoin kuin valmista. Emmehän vasta tekeillä olevaa tietäkään rupea moittimaan, että onpa huono tie, vaan kestämme rakennusvaiheen hankaluudet tietäen, että kun kärsivällisesti jaksamme odottaa, saadaan ennenpitkää kulkea uutta tietä, jolla ei ole entisen ongelmia.

Keskeneräistä työtä, tai taideteosta, voi katsoa. Sitä voi kenties koskeakin;  todeta miltä se tuntuu, miltä se nyt näyttää, mutta pitää tiedostaa, että se on kesken. Valmis se on joskus myöhemmin ja silloin vasta täysin arvioitava.


Hyvin suunniteltu työ se on, joka on tekeillä...
"Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennenkuin ainoakaan niistä oli tullut."  Ps. 139:16


Tekeillä se on kesäkin vasta, kevät pahasti kesken. Ja täällä kun ei vielä muunlaiset kukkaset silmää ilahduta, olipahan viime viikolla jääkukkia ja  eilen aamulla muuta kaunista, lumista sellaista:)LÄMPIMÄMPIÄ SÄITÄ ODOTELLESSA...


T: Metsäntyttö18 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja pohdintaa, joka koskettaa mua juuri tänään. Yksi juttu on myös tulevaisuuden vatvominen... Minulle on jotenkin juurtunut sellainen "huonompaa kohti vain mennään" -ajatus, josta tulisi päästä. Ehkä tätä elämää ei tarvitsisi arvottaa ollenkaan, vaan elää vain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä kommentistasi, sillä kun on kirjoittanut jotain tuollaista kuin minä tänään, niin jälkeenpäin miettii, että oliko ihan tyhmää laittaa julki sellainen. Toisaalta on hyvä, että ne rosotkin tulee esiin eikä vain pelkkää kiiltokuvaa näytetä. Kyllä pyrkii minullakin ajatukset tulevaisuuden suhteen samalla tavoin negatiivisille urille kuin sinulla. Siitä minäkin yritän pyristellä toiseen suuntaan. Ja tuo oli minusta niin hienosti sanottu, että pitäisi elää vain:)

   Poista
 2. Kyllä on kauniita kuvia ja mielenkiintoista tekstiä. Jäin pohtimaan sanojasi, niissä on paljon ajateltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monenlaista tulee mietittyä aina välillä, eikä mietteet aina ole niin valoisat kuin haluaisi. Toisaalta en haluaisi jäädä niitä ikäviäkään asioita vatvomaan pitkiksi ajoiksi vaan yritän kääntää sitä katsetta ja näkökulmaa parempaan suuntaan:)

   Poista
 3. Kauniita nuo jääkukat ja lumi vihreitten lehtien päällä! Elämässä on paljon kipeitä kysymyksiä. Kaiken keskellä pitäisi vain luottaa siihen, että Taivaan Isän hoidossa ollaan joka hetki. Mutta vaikka ei osaisikaan luottaa, niin silti ollaan Jumalan kämmenellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on juuri niin lohdullinen ajatus, että vaikka ei aina osaisi luottaakaan, niin silti voi olla siinä Jumalan kämmenellä ja hänen hoidossaan. Joka hetki - kaiken kipeän ja ikävänkin keskellä:)

   Poista
 4. Sama huolestuneisuuden ja murehtimisen kehä yrittää itseänikin vaivata....ja niinkuin Liiolii tuolla ylempänä kirjoitti, niin itselläkin on sellainen olo, että huonompaan vaan menee kaikki...kaikkea kiristetään ja köyhät kyykytetään ja ihmisellä ei enää ole kohta mitään arvoa... Onneksi Jumala arvottaa meitä toisella tavoin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan Jumalalla on erilainen näkökulma meihin, kuin mitä täällä maailmassa vallitsee:) On meitä varmaan niin monta, jotka siinä samassa kehässä kiertää. Olen tosiaan huomannut, että kaiken muun lisäksi mulla pinnaa kiristää sekin, että nykyään kaikki asiat muuttuu niin nopeaan tahtiin. Juuri kun johonkin opit tai totut, niin kohta onkin uutta opeteltavaa edessä.

   Poista
 5. Voi miten kauniita kuvia!
  Tummatkin kaudet on helpompi kestää, kun uskaltaa luottaa Jumalan hyvään tahtoon ja suunnitelmaan. Joskus se on helpompaa, toisinaan vaikeaa.

  Siunausta ja valoa loppuviikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle:) Olen joskus pohtinut juuri tuontapaista, että esim. pelko tekee kaikesta pahempaa. Vaikeudet on paljon helpompi ottaa vastaan, jos ei pelkää. Ja on juuri kuten sanot, että toisinaan se on helpompaa, toisinaan vaikeaa.

   Poista
 6. Vau! Mitkä kuvat. Ekaa katsoin, että on nuotio jäsellä rannalla. Hienosti olet saanut valon puunkuorta loimuttaan. :)
  Itselläni on iso oppettelu tämä elämä. Kun harvoin on ollut kipua,vie se kaikki voimat ja kun ei jaksa tohottaa päivään niin kuin normaalisti olen turhautunut ja kiukkunen.
  Yritän opetella hyväksymään, että välillä on päiviä ettei kertakaikkiaan kykene passaamaan muita. Varmaan vielä tulee päivä jolloin pitää nöyrtyä passattavaksi. Uskon, että tästäkin savimöykystä tulee mestarin käsissä ruukku. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattui niin sopivasti aurinko siihen puunkuoreen:) On tämä selallaista opettelua koko elämä. Eikä se ihan noin vaan käy, vaan monenmoista valitusta ja turhautumistakin saa meissä aikaan nämä oppitunnit... Mutta Mestarin käsissä ollaan ja Hän tietää mitä tekee.

   Poista
 7. Hyvä kun laitioit tämän jutun, olen juuri viime aikoina samoja asioita ajatellut, esim. mitä järkeä tässä on jne. Mutta on totta että keskeneräistä ei pitäisi arvostella. Pitäsi muistaa että kaikki on Jumalan kädessä, ja että ongelmat mitä meillä tuntuu olevan eivät ole Jumalalle ongelmia:) T: Villasukkavihulainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan meistä yksi ja toinen joutuu näitä asioita pohtimaan. Niin totta just tuo, mitä sanoit, ettei asia, joka meille onkin ongelma, ole sitä Jumalalle! Sitä vain usein katsoo niitä asioita omien mahdollisuuksiensa lasien läpi... Pitäis hankkia ne paremmat lasit:)

   Poista
 8. Niin kauniita kuvia! Olen itsekin välillä miettinyt noita samoja kysymyksiä. Nyt tulee kuitenkin mieleen ajatus, että kaikelle on oma aikansa ja paikkansa. Ja että jokaisella ihmisellä on omanlaisensa elämänpolku. Siunausta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle! Ei näiltä pohdinnoilta varmaan välty kukaan ja on kyllä kuten sanoit, että aikansa ja paikkansa joka asialle. Ja juuri tuokin, että omanlaisensa polku jokaisella. Joten ei pitäisi ainakaan ruveta vertailemaan toisen tiehen, kun kullekin on räätälöity omanlaisensa:)

   Poista
 9. Kauniita kuvia. Samoja asioita olen itsekin ajatellut viime aikoina,on taisteluja ja on kysymyksiä mielessä. Mutta saamme olla Jumalan kämmenellä
  vaikka on vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Niin, siinä Jumalan kämmenellä on kumminkin paras pysyä, vaikka ei asiat aina menekään omien toiveidemme mukaan. Kyllä Isä parhaiten tietää!

   Poista