perjantai 26. toukokuuta 2017

Kirjan välistä löytynyt

Löysin tänä aamuna yhden pikku lappusen lukemani kirjan välistä. Siinä oli teksti, jonka olin kirjoittanut  noin vuosi sitten. Jos teksti tuntuu tutulle, niin olet lukenut sen joskus toisesta blogistani. Laitan sen nyt kumminkin tännekin.

Salatut syyt

Ihminen pyrkii aina löytämään selityksen; itseään tyydyttävän vastauksen, elämän kipeisiin ongelmiin. Ihmettelemme ja kyselemme, miksi meillä on tämä ongelma? Miksi vastaus viipyy? Tai miksi sitä ei koskaan tullut? Miksi -kysymyksiä riitttää... Niitä löytyy jokaisen omasta elämästä ja niitä voi löytyä ympäröivästä todellisuudesta. Tosiasia kuitenkin on, että Jumala kuulee meidän rukouksemme! Silloinkin, kun sitä ei ole edes sanoiksi puettu.
Hänellä on salatut syyt siihen, mitä meille tapahtuu; siihen, mikä meille näyttäytyy vain onnettomuutena, vastaamattomina hätähuutoina. Kun tuli Jeesuksen aika käydä ristille, opetuslapset eivät voineet käsittää sitä. Jumalalla oli kuitenkin suunnitelma, jonka vaikutukset olivat kauaskantoiset... Kaiken piti mennä, niin kuin se meni. Jokainen yksityiskohta oli tarkkaan harkittu.Kunpa uskaltaisimme luottaa Sinun rakkauteesi ja huolenpitoosi silloinkin, kun tuuli on meille vastainen, eikä aurinko paista teillemme!

---

Johanneksen evankeliumin luvussa 13 Jeesus sanoi Pietarille: "Mitä minä  teen, sitä et nyt käsitä, mutta vastedes sinä sen ymmärrät." (Joh. 13:7). Samassa luvussa on montakin kohtaa, josta huomaa, etteivät opetuslapset silloin käsittäneet mitä oli tapahtumassa.

6 kommenttia:

 1. Kirjasta puheen ollen etsin kirjaa "Rakkaudella sisaresi" pirjo-riitta tähden kirjoittama, kirja kertoo Emingrantti perheestä jotka lähtivät sotaa pakoon Pietarista, heistä on netissä tietoa " Emingrantin nostalgian monet kasvot Ennen ja Nyt. Olen etsinyt kirjaa mm.tori.fi./antikvaareista ynm. haluaisin sen itselleni, koska muo kakois-siarukset Eleonor ja Irene Theiss olivat naapureitamme.Molemman kuolivat melkein yhtä aikaa, ja olivat ihania persoonia.Jos joku jollekkin sattuu kohdalle tuo kirja, niin ostaisin sen pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä sitten yhtään ihmettele, että sinulla tuollainen kirja etsinnässä on, kun henkilöt ovat tuttuja. Täytyypä laittaa mieleen, jos sattuisi jossain silmään.

   Poista
 2. Amen!
  Joku tuntematon on joskus miettinyt samaa asiaa näin.
  (olen kirjoittanut ylös jostakin Corrie Ten Boomin kirjasta):
  "Elämäni on kuin kudos Jumalan ja minun välillä.
  Minä en valitse värejä. Hän työskentelee rauhallisesti;
  usein Hän käyttää surun lankoja, ja minä unohdan
  järjettömässä ylpeydessäni,
  että hän näkee oikean puolen ja minä nurjan.
  Vasta sitten kun kangaspuut ovat vaienneet
  ja sukkula on lakannut lentämästä,
  Jumala levittää kankaan ja selittää miksi.
  Taitavan Kutojan kädessä ovat tummat langat yhtä tarpeellisia
  kuin kullan ja hopean väriset
  mallissa, jonka Hän on suunnitellut."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, noin se varmastikin on. Näemme Hänen työnsä tuloksen sitten joskus:)

   Poista
 3. Tietoisuus siitä, että joskus käsitän miksi vauvanin kuolivat antaa minulle voimaa elää ja huolehtia , iloita näistä elävistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä jää niin moni asia vielä vastausta vaille, mutta kerran kaikki on selvää. Iloa tähänkin iltaan, kaiken tohinan keskelle!

   Poista