perjantai 2. huhtikuuta 2021

Raamatunkohtaan piirretty kuva

Luin ihan jokin päivä sitten psalmia 18. Se on kuningas  Daavidin kirjoittama. Siinä oli siitä, mitä hän oli kokenut, kun hän oli ollut vainottu. Daavid pelastui ihmeellisesti häntä uhkaavalta tuholta. Daavidhan oli runoilija; virsien tekijä ja soittaja. Hänen psalminsa on runollinen, mutta jos oikein olen käsittänyt hänen kirjoituksensa, Jumala teki silloin luonnossa poikkeuksellisia asioita, ja niistä sain aiheen kuvaan.



En tietenkään saanut kuvaan sellaista tunnelmaa, jota psalmin sanat mieleeni piirsivät, mutta olen ilahtunut siitä, että kuitenkin jotenkin sain tilannetta kuvatuksi.

Tuleva kuningas Daavid seisoo kuvassa pikkuruisena hahmona, ilman väriä vieläpä. Luonnonvoimat halusin värittää: mm. "paksut pilvet", salamat, palavat hiilet, tuuli, jne. Daavid  sanoo myös: 

"Hän ojensi kätensä korkeudesta ja tarttui minuun, veti minut ylös suurista vesistä..." Psalmi 18:17

Herra pelasti hänet mahdottomasta tilanteesta. Daavid oli rukoillut:

"Kuoleman paulat piirittivät minut, turmion virrat peljästyttivät minut. Tuonelan paulat kietoivat minut, kuoleman ansat yllättivät minut. Ahdistuksessani minä rukoilin Herraa ja huusin avuksi Jumalaani..." Psalmi 18:7

Tuosta Daavidin rukouksesta tuli ihan mieleen Jeesus, hänen pitkänäperjantainaan... Jeesus tosin tiesi jo ennalta mitä hänelle tulee tapahtumaan, ja minkä vuoksi: rakkaudesta jokaiseen ihmiseen!







7 kommenttia:

  1. Hieno! T: Villasukkavihilainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Tuntui kivalta kun sai jonkun kuvan aiheesta tehtyä.

      Poista
  2. On onnistunut piirros, kuvastaa hyvin tilanteen tunnelmaa. Hyvää pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Hyvää pääsiäisen jatkoa teiile sine myös!

      Poista
  3. Ihana kuva! Luin juuri vähän aikaa sitten tuon psalmin ja minuakin puhutteli se, miten luonnonvoimat järkkyivät, vuoret järkkyivät ja ties mitä, kun Jumala tuli avuksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai kun kiva, kun sinäkin oot just sitä lukenut:) Ihan pakostikin mielessä alkaa kuvat kulkemaan, siinä kun oli niin paljon kaikenlaista "avainsanaa" niihin myllerryksiin.

      Poista