lauantai 5. kesäkuuta 2021

Koulunpäätöspäivän hauska "loppunäytelmä"

Niinpä niin... Todistukset oli jaettu. Me aikuiset odottelimme vielä omiamme opinahjostaan. Olipa ihan hauskakin seurata hetken aikaa koulun takapihalla poikajoukon lomallepääsyriemua. Ensinnä katseltiin valtavaa "savutusoperaatiota". Pojilla oli mopoja ja muita niihin rinnastettavia ajoneuvojaan. En tiedä mikä esitys se oli, mutta yhtä mopoa, tai itseasiassa sen tuottamaa savua esiteltiin oikein. Pakoputki oli sopivasti koulun suuntaan ja sinnepäin suuntautui se valtava savu, jota moposta aikaan saatiin. Tuli vain mieleen, että liekö se oikein tarkoituksella tehty, ja sinne suunnattu; vai sattuiko se esitys vain muuten niin menemään.

Mutta sitten saimme katsella, kun porukka alkoi lähteä siitä pärinöineen. Menivät editsemme mopoineen. Olipa hauska näky, kun yhden nelipyöräisen perään oli sen takakulmiin saatu laitettua pystyyn sojottamaan punaiset ruusut. Sellaisiahan oli jaettu koulunsa päättäneille. Liekö sen nelipyöräisen kuski saanut ruusuja kaksi, vai kyyditsikö hän jonkun toisenkin kukkasta, se jäi epäselväksi.

Mutta liikenteen vähän rauhoituttua, huomasimme, että siinä melkein edessämme oli jonkun ruususta tipahtanut osa maahan. Joku siis sai kaiketi myöhemmin huomata, että mukana oli enää vain pätkä vartta...

Sellaisia takapihan huomioita Lieksan uuden yläkoulun ensimmäisenä koulunpäätöspäivänä🌹😀


Yritin piirtääkin, mutta kuvasta tuli ihan surkea. Enhän minä mitään mopoa osaa piirtää ilman mallia, kun niitä mopoja en yhtenään katsele. Mutta tulipahan ainakin yritettyä kuvittamista. Porukkaa ja mopoja oli tietty aika paljon. Sille "savukoneellekin" tietenkin oli yksi kaasukahvasta ytyä vääntämässä.  Ja toiset katselemassa.




4 kommenttia:

  1. Siellä Lieksassahan on se jokapäiväinen kortteliralli, se on noissa pienissä kaupungeissa sellainen tapa, kun silloin joskus olin äidin luona viikkoja, sain nähdä sen, se kortteliralli alkoi 16 jälkeen, sitä kaupunkia ajetaan vain ympäri iltamyöhään asti, ja käyvät kääntämässä laivarannassa ja musiikit soi autoissa kovalla, ja poliisit valvoi sitä, ei voinut illalla mennä kaupungille, kun sitä pakokaasua oli paljon, kadun varret oli autoja täynnä, joissa istui kuski.
    Ehkä siellä ei ole nuorisolle iltaisin muuta tekemistä, tai se vain on tapa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se lienee yleisemminkin nuorten tapa. Tykätään olla kaveriporukoissa ja herättää huomiota. Nuoremmat mopoilla, ajokortilliset eri tavoin muokattuine autoineen ja musiikit jyskyttäen ajellaan. Itse en ole varsinaista korttelirallia nähnyt, kun ei olla siellä liikenteessä yleensä siihen aikaan. Mutta muutamia ajelijoita on vaikka kirkonkylissäkin.

      Poista
  2. Hieno kuvitus! :) T: Villasukkavihulainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut siihen ihan tyytyväinen, mutta tulipahan ainakin yritettyä:)

      Poista